Отборите на ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив не успяха да се победят, завършвайки при резултат 2:2 в първи двубой от 23-ия кръг в efbet Лига. Александър Колев даде аванс за "червените" в 21-а минута. Антоан Бароан изравни в 49-а минута. Отново французинът донесе пълния обрат за гостите в 64-а минута. Галин Иванов изравни в 85-а минута, за да оформи и крайният резултат в Бистрица. 

Антон Узунов
82 снимки

В първите 7-8 минути превес имаха "червените", които се отчетоха с два слаби удара на Чочев и Алекс Колев, които не застрашиха кой знае колко вратата на Аргилашки.

Въпреки малкото голови положения, домакините все пак стигнаха до сравнително ранен аванс. След грешка на Реда Рабей в центъра на терена Георги Русев отне топката и намери Алекс Колев, който с мощен удар в близкия ъгъл матира Георги Аргилашки за 1:0.

В 34-а минута ЦСКА 1948 можеше да поведе с два гола аванс. След нова добра контраатака на домакините Галин Иванов намери Георги Русев, а ударът на нападателя беше блокиран от Супрайен. Седем минути по-късно Николай Минков стреля с глава, но не затрудни особено Даниел Наумов. 

В последните секунди на частта "канарчетата" стигнаха до най-добрия си шанс. След извеждащ пас към Бароан стрелецът пробва мощен шут, но Наумов парира с вещина. 

Само 4 минути след началото на втората част Ботев успя да изравни. След страхотен извеждащ пас на Тодор Неделев, Николай Минков овладя, обърна се и успя да намери Бароан, който разстреля Наумов за 1:1. 

 

Двата тима продължиха да са равностойни на терена, но в 64-а минута гостите стигнаха до нов гол от нищото. Домакините бяха изхванати на контраатака, а перфектният пас на Дилан Мертенс намери движението на Антоан Бароан, който препарира Даниел Наумов за 2:1. 

 

"Червените" се втурнаха за изравнителен гол, но трудно създаваха положения. Мартин Тошев успя да отправи точен удар към вратата на Аргилашки в 70-а минута, но твърде слаб. 

В крайна сметка ЦСКА успя да изравни 5 минути преди края на мача. След спечелено единоборство в средата на терена Георги Русев успя по елегантен начин да изведе Галин Иванов, който разстреля Аргилашки за 2:2. 

 

ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив 2:2

1:0 - Алекс Колев (21)

1:1 - Антоан Бароан (49)

1:2 - Антоан Бароан (64)

2:2 - Галин Иванов (85)

Ето и съставите на двата тима:

ЦСКА 1948Наумов, Даскалов, Ангелов, Пиргов, Марин, Мартинов, Чочев, Бастунов, Иванов, Русев, Колев;

Ботев Пловдив: Аргилашки, Ето'о, Супрайен, Генев, Рабей, Току, Пунчец, Минков, Мертенс, Неделев, Бароан;