ЦСКА 1948 и Локомотив София завършиха 1:1 в мач от 3-ияя кръг на efbet Лига. Първо попадение на Илия Димитров в 75-ата минута на мача даде аванс на "железничарите", а Галин Иванов изравни от дузпа в добавеното време, след като съдията Димитров разгледа ситуация в наказателното поле на Локо и за игра с ръка даде дузпа, която играчът на "червените" реализира".

Локомотив започна по-активно двубоя, но отбраната на "червените" действаше с вещина.

Антон Узунов
50 снимки

ЦСКА 1948 създаде много добра възможност за отбелязване на гол, но ударът на Денислав Александров, който си намери добра позиция за стрелба мина малко встрани от вратата, всичко това стана в 12-ата минута на двубоя. Три минути по-късно отличен удар на Галин Иванов фронтално срещу Любенов накара вратарят на символичните гости да демонстрира рефлекса си.

Статистиката от ЦСКА 1948 - Локомотив София

източник: Sofa Score

В 19-ата минута Лулала преодоля съперников играч, но не намери добро продължение на атаката в наказателното поле на "червените".

Локомотив София пропусна чудесен шанс да открие резултата в 30-ата минута, но ударът на Николов с глава мина встрани от вратата след пас на Рапосо отдясно. Десет минути по-късно отново той пропусна да се разпише, след като си освободи място около точката на дузпата, но шутът му мина над гредата. По-острият тим беше този на тима от Надежда, но гол така и не падаше.

В края на първото полувреме отново Валентин Николов направи същото изпълнение като предишните два и отново не сполучи.

Локомотив София направи първата сериозна възможност през втората част. В 51-ата минута Лулала стреля от няколко метра с глава, но топката не затрудни Тодоров. Четири минути по-късно Марио Топузов стреля опасно, но отново не се получи, Любенов спаси.

В 61-ата минута на двубоя след центриране от корнер Пиргов получи топката, но не съумя да матира Любенов. Четири минути по-късно Денислав Александров нанесе мощен удар към вратата на Локо, но Любенов направи перфектно спасяване. Пасът дойде от Денислав Ангелов.

Чудесна възможност се появи пред Лулала в 67-ата минута, но вратарят Тодоров се справи със ситуацията с отлично спасяване.

Локомотив откри резултата с гол в 75-ата минута на Илия Димитров, който получи отличен пас от Александров и не остави шансове на Тодоров. Малко по-рано Кацикас застана на пътя на топката при удар на Галин Иванов.

В заключителните минути на двубоя Галин Иванов се разписа от дузпа, която беше отсъдена за игра с ръка на Петков в наказателното поле, а ситуацията беше прегледана и с ВАР. Така двата тима взеха по 1 точка от този мач, а това е първа в актива на ЦСКА 1948, а за Локо е 4-ата.

ЦСКА 1948 - Локомотив София 1:1
голмайстори: 0:1 Илия Димитров (75), 1:1 Галин Иванов (90+2-дузпа)

съставите на двата отбора:

ЦСКА 1948: Тодоров, Минков, Пиргов, Илиев, Александров, Топузов (71-Хайдаров), Чочев, Климентов (71-Димитър Илиев), Русев, Галин Иванов, Йосков (25-Денислав Ангелов)

Локомотив София: Любенов, Рапосо, Петков, Орачев, Семерджиев, Кацикас, Николов (83-Стойчо Атанасов), Александров (90-Машадо), Кацаров, Бухмиди (58-Илия Димитров), Лолала

главен съдия: Георги Димитров