Централният защитник Божидар Чорбаджийски кацна на летището в Румъния в 12:30 часа и директно се отправи към медицинската база на Стяуа. Ако всичко при прегледите е наред, той ще подпише договор с европейския клубен шампион от 1986 г. 

Той беше причакан на летището от медиите и сподели само лаконичното: "Щастлив съм да дойда в Стяуа". С него беше и агентът, който ще защитава интересите му при подписването на договора Траян Гергишан, който също не беше многословен. 

"Няма какво да ви обявявам. Изчакайте малко. Няма смисъл да говорим сега, защото нищо още не е подписано. Изчакайте, моля ви", заяви накратко Гергишан пред насъбралите се множество репортери на летището в Букурещ. 

Ако всичко е наред, Чорбаджийски ще подпише още в ранния следобед и ще бъде представен от румънския гранд. Както вече стана ясно, той ще подпише договор до края на сезона, за което ЦСКА ще получи 50 хил. евро. Ако Стяуа го хареса, ще може да го откупи от 1 юли срещу нови 450 хил. евро. 

Централният защитник беше единственият от настоящия състав на "червените", който триумфира с Купата на България през 2016 г. До миналия сезон той беше сред капитаните на отбора, но след колебливите му изяви в началото на сезона все по-често се заседяваше на пейката и в крайна сметка се стига до трансфера му.