Лидерът в efbet Лига Черно море започна контролите със загуба при гостуването си на Фарул Констанца. Мачът на стадиона в Овидиу завърши при резултат 2:0 в полза на румънския тим. 

Още в първите минути Черно море създаде две добри ситуации. Николай Златев проби отляво, напредна към пенала и стреля, но вратарят се справи. Малко след това Мартин Милушев шутира от границата на наказателното поле, но и неговият удар бе отразен.

В 11-ата минута  Алекс Фернандес намери Сула. Той се освободи и пусна към Милушев, който пък изведе Атанас Илиев сам срещу вратаря на домакините. Нападателят обаче направи шокиращ пропуск, след като на празна врата нацели напречната греда.

Българският тим продължи да държи инициативата до 30-ата минута, но гол така и не падна. Илиан Илиев направи девет промени в състава на Черно море на почивката. 

Фарул успя да поведе в 56-ата минута, когато Мартин Дичев фаулира футболист на домакините на границата на наказателното поле, а при изпълнението на прекия свободен удар Луис Мунтеано реализира за 1:0. Две минути след това Дамиен Дусаут вкара страхотен гол от 30 метра и удвои преднината на румънците.

В края на контролата домакините създадоха още няколко добри ситуации, завършили с удари. Християн Славков обаче се справи с тях.