Двама от чужденците в Черно море най-вероятно няма да са част от отбор през новия сезон. Това са нападателите Едгар Пашеко и Мишаел Алвес, които през пролетта играха рядко и нямат особена заслуга за историческото второ място на "моряците".
 
При положение че Черно море се раздели с двамата, ще се освободят заплати за привличане на нови легионери, които да подсилят състава за новия сезон и участието в Лига на конференциите.
 
Разбра се още, че ръководството е направило последни опити да убеди Иван Дюлгеров да подпише нов договор, но националът е непреклонен и ще си тръгне като свободен агент, след като контрактът му изтече през юни. Това ще е първия случай през последните години, в който „моряците“ ще пропуснат да вземат трасферна сума за свой конвертируем играч. Към днешна дата вратарят е оценяван от популярния германски уебсайт Transfermarkt на 1 милион евро.
 
Междувременно от тази вечер играчите ще са в кратка лятна ваканция, а на 9 юни ще се съберат на „Тича“ за медицински прегледи. Първата тренировка от лятната подготовка ще е между 10 и 12 юни.