Черно море победи Лудогорец с 4:в двубой от плейофната фаза на Първата шестица на efbet Лига. Попаденията за домакините бяха дело на Андрейас Калкан, Даниел Димов, Уеслен Жуниор и Живко Атанасов. Гостите от Разград бяха неузнаваеми, като определено липсваше ритъм в тяхната игра, а в защита се допускаха сериозни грешки. "Моряците" бяха окрилени от своите фенове, като това даде резултат, за да спечелят сблъсъка. С тази победа Черно море е вече 2-и с 69 точки на сметката си, докато Лудогорец остава първи и е шампион със 79 пункта в актива си.

start-photo.bg
67 снимки

Двубоят започна спокойно, като в първите 15 минути отсъстваха чистите голови положения. Лудогорец се опитваше да владее повече топката и да атакува по крилата, но домакините се отбраняваха добре и не предприемаха рискове в дефанзивен план.

В 21-а минута Спас Делев получи чудесна топка в наказателното поле и опита силен удар с десния крак в близкия ъгъл, но Дюлгеров реагира добре и успя да отрази. Малко след това Рик Джонатан демонстрира изумителната си скорост и навлезе в наказателното поле, след което стреля, но Дюлгеров успя да впечатли с чудесна изява.

В 30-а минута отново Рик Джонатан овладя и бързо се завъртя с топка в крака, след което опита да изненада противниковия вратар от сериозна дистанция, но той бе на добра позиция и се справи. Десет минути след това се получи куриозен момент, след като Спас Делев проби опасно по десния фланг, но страничният арбитър не бе съобразителен и го спря с тяло. Всичко завърши със спортменски поздрав между двамата.

В 43-а минута Пабло Гарсия видя движението на Андрейас Калкан в наказателното поле и му достави перфектен пас с левия крак, а Калкан завърши по чудесен начин с глава, като Пламен Пепеляшев не успя да спаси и топката влетя във вратата му - 1:0 за Черно море.

В 67-а минута Илиан Илиев не центрира достатъчно качествено при изпълнение на корнер, но защитата на Лудогорец не се справи добре във въздуха, като Живко Атанасов спечели въздушен двубой, а след това същото направи и Влатко Дробаров, за да достиген топката до Даниел Димов, който се обърна и веднага стреля, като не остави шанс на Пепеляшев да се намеси - 2:0 за Черно море.

В 83-а минута веднага след като се появи в игра, Уеслен Жуниор пое извеждащо подаване и демонстрира страхотна скорост, като се озова на стрелкова позиция и отправи великолепен удар, за да вкара първия си гол за сезона - 3:0 за Черно море.

В първата минута на добавеното време на срещата Николай Златев опита удар от границата на наказателното поле, като не осъществи добър контакт с топката, а негов съотборник отправи шут, спасен от Пламен Пепеляшев, но Живко Атанасов бе на точното място в правилния момент, за да изпрати кълбото в мрежата на Лудогорец - 4:0 за Черно море.

Малко след това Атанас Илиев опита директен изстрел от пряк свободен удар, но Пламен Пепеляшев внимаваше и успя да избие встрани.

Стартови състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 28. Влатко Дробаров, 3. Живко Атанасов, 2. Цветомир Панов, 15. Даниел Хил, 27. Даниел Димов, 5. Пабло Гарсия, 16. Андреяс Калкан, 11. Илиан Илиев, 71. Васил Панайотов, 86. Исмаил Иса

Лудогорец: 69. Пламен Пепеляшев, 4. Динис Алмейда, 7. Рик Джонатан, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Матиас Тисера, 14. Дени Групер, 17. Сон, 18. Ивайло Чочев, 24. Оливие Вердон, 88. Тодор Неделев, 90. Спас Делев,