Собственикът на Септември (София) Румен Чандъров даде интервю от Турция, където следи изкъсо подготовката на отбора си. Тимът, воден от треньора Милен Радуканов, оглавява класирането във Втора лига с три точки повече от ЦСКА 1948. 

Чандъров отговори на въпросите на Блиц, включително и по горещата тема със ситуацията в любимия му Левски:

- Г-н Чандъров, следите ли какво се случва на "Герена"?

- Да, следя нещата, чета от пресата. 

- Преди време се твърдеше, че ще ставате акционер в Левски. Помагали ли сте на клуба и сега помагате ли? 

- Не. Това, че съм левскар, не значи, че помагам. А и как да помагам на Левски, много съм малък за този клуб. На Левски е нужен сериозен човек - с огромни финанси и мощен бизнес. Всеки се разпростира според чергата. Левски си имаше много подходящи собственици, които всичко бяха подредили отлично. За първи път от години нещата в клуба потръгнаха и пак се разрази буря. Не знам какво ще се случва сега, да се надяваме, че нещата ще бъдат благополучни.

- Разговaряте ли с хора от ръководството на Левски?

- Не, с никой не контактувам. Клубът има отлична организация. Разговаряхме дотолкова, че да си върнем Асен в Септември. 

- Да, синът ви беше в Левски половин година, но сега отново е във вашия клуб. Защо не успя на "Герена"?

- Треньорът така реши. Не му даде шанс, което е странно в цялата работа. Най-малкото да му беше дал шанс да покаже, че няма ниво, например. Както казваме: "Дай му шанс, за да се провали". Не постъпиха добре с Асен, за мен е много странно, но треньорът си знае. Имаше възможност и за други отбори, но решихме, че е по-добре отново да си бъде при нас. Със Септември ще си върне самочувствието. 

- Оглавявате класирането във Втора лига, ще успеете ли да постигнете целта - да се завърнете в елита?

- Надяваме се. Треньорът ни Милен Радуканов разчита на добри млади футболисти, от тях си зависи. Трябва да покажат най-доброто в мачовете и да имат амбицията за първото място. 

- Основният ви конкурент ЦСКА 1948 се подсили с няколко попълнения.

- Да, привлякоха играчи, а ние не, защото нямаме нужда. Вдигат си нивото, ще бъде интересно. Борим се с тях, пък каквото сабя покаже. 

- Как протича до момента подготовката на отбора ви в Турция?

- Добре са нещата, тренират здраво, играят контроли. Ще си проличи, когато бъде подновено първенството. 

- Валери Божинов поддържа форма със Септември. Има ли вариант да остане в отбора ви?

- Не, не, той е за друго ниво. Септември е ниска топка за Валери. Той само тренира с нас, поддържа форма. Да, Божинов винаги може да ни свърши отлична работа, но си имаме футболисти в атака. Сигурен съм, че ще си намери отбор, желаем му успех.