Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отново заяви, че бюджетът на сините е бил между 1,5 и 2 млн. лева на месец, а сега той ще бъде редуциран. Това ще се отрази на ремонтите по базата, на заплатите в ДЮШ и първия отбор и на целите на клуба.

"Спокоен съм. Аз работя по организацията. На 15-ти имаме мач, събирам колегите на оперативка. До колкото знам, отборът е спокоен. Говоря с тях. Мисля, че всичко е наред. Няма запор на сметките на Левски. Работим си нормално. Това е много лесно проверимо. Всеки, който има нужда от информация за Левски, може да се обърне директно към мен. Когато имам какво да кажа, ще го кажа. Сега в момента неяснотата е твърде голяма, за да се обръщам към хората. И аз искам информация, само че нямам. Важните плащания ги направихме миналата седмица, в петък (31 януари). Платихме на НАП по споразумението за разсрочване на задълженията и платихме тази присъда от КАС. Мисля, че друго спешно няма. Има организационни разходи - наем на стадион "Васил Левски", ток, парно, вода", заяви Колев пред btv.

31 снимки

Той каза, че не е бил изненадан от действията на фирмата "Главболгарстой", която построи Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", а през изминалата седмица заведе иск срещу клуба за дължими малко под 3 млн. лева.

"Разбрах няколко дни по-рано, защото техен представител се срещна с мен и ми обясни каква е ситуацията. Не мисля, че е некоректно. До колкото знам са притиснати от изтичаща давност. Нямаха друг избор. Не мога да коментирам дали ще се съдим, тъй като разговорите не са водени от мен, а и анализът на задълженията не е правен от мен", каза Колев.

Изпълнителният директор на Левски заяви, че не е имал контакт с финансовия благодетел на тима Васил Божков и официалния собственик Георги Попов.

"Дали аз ще работя или не, е най-маловажно. Има други по-важни въпроси, на които трябва да получим отговори. Не си правя равносметка. Казвам го от гледна точка на това, че кой точно оперативно ръководи клуба не е важно. Важно е дали има зададена стратегическа цел, посока и дали този, който ръководи, има компетенцията да ръководи кораба в тази посока. Съвършено спокоен съм. Имаме си достатъчно всекидневни задачи, които да гоним. Нямаме време да изпадаме в някакви тежки безпокойства.

Неяснотиите са много, въпросите, свързани с близкото и далечното бъдеще са много. В крайна сметка не са въпроси, на които ние може да дадем отговори. В крайна сметка трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи. В момента нямам с никого контакт. Говоря си с прокуриста Таня Христова, която заедно с мен ръководи дейността на клуба. Действам си на оперативно ниво", категоричен е той.

"Няколко пъти казах, че бюджетът на Левски в момента е между 1,5 млн. и 2 млн. на месец. 1,5 млн. е санитарният минимум. Понеже слушам много коментари дали това е много или малко... Бюджетът зависи от визията, от това, която търсиш, от целите, от стратегията. Ако имаш възможност да си позволиш тези цели, трябва да си готов и на по-висок бюджет. Когато нямаш бюджет, променяш целите. От тази гледна точка, ние сме гъвкави. Предполагам и хората, които ще управляват Левски.

Когато финансовите възможности са други, целите са различни. Няма да се инвестира толкова в базата, няма да се плащат толкова високи заплати в администрация, детско-юношеска школа и първи отбор. Всички тези неща, които можехме да си позволим като ремонти, ще отпаднат. Не е належащо да платим 2 млн. Просто в един момент трябва да платим заплати на играчите, което е най-голямото перо. Надявам се до тогава всичко да е ясно", добави Колев.