Юнус Санкаре не изживява най-добрите си дни в момента. Авторитетният сайт transfermarkt.de свали цената на сенегалския полузащитник двойно само за няколко месеца. При пристигането си в България той дойде с внушителна визитка и цена от 4 милиона евро, въпреки че беше изкарал няколко месеца без клуб и сериозни тренировки.

31-годишният играч обаче все пак има сериозна визитка, която включва престой в академията на Пари Сен Жармен, както и трансфери в Лил и Бордо. През лятото на 2017 година „жирондинците“ плащат 3 милиона евро за правата на своенравния Юнус и го ангажират с дългосрочен договор от 4 години. Две години по-късно цената му скача до 5 милиона, но през есента на 2019-а започват сериозните му проблеми с Бордо и договорът му е прекратен на 20 ноември, като преди това той почти не е играл. Това гарантира свободното му падане на пазара.

Въпреки явния спад, Юнус Санкаре продължава да бъде най-скъпокотираният футболист на ЦСКА, като компания му правят още Али Coy и Тиаго Родригес, които също са оценявани на 2 милиона евро от портала.

Трябва да се отбележи, че през лятото той бе смятан за най-скъпия футболист в efbet Лига, но вече е задминат от националите от Лудогорец Кирил Десподов и Антон Недялков./Мач телеграф