Спряганият за нов собственик на Левски британски бизнесмен - Джоузеф Диксън, се оказа свързан с ЦСКА още през 2012 година.

Тогава юношата на Манчестър Юнайтед пристига на проби на стадион "Българска армия", но не е бил харесан от тогавашния треньор на "червените" Стойчо Младенов. 

"Започналият преди години в юношеската формация на Манчестър Юнайтед Джоузеф Диксън започна тренировки с ЦСКА.

Той ще изкара минимум десетдневен тестов период, през който ще бъдат преценени качествата му. Диксън е нападател, като преди 5 години напуска Юнайтед и заиграва в румънския Глория Бизау. Любопитен факт от кариерата му е престоя в турския гранд Фенербахче, където обаче си остава единствено с тренировките.

В началото на тази година Джоузеф Диксън се завърна в Англия, където се надяваше да подпише двумесечен контракт с Уест Хем, но в крайна сметка този вариант е пропаднал.

Диксън е роден на 27 ноември 1989 година в Лондон, от френско потекло. Още като юноша прави впечатление с изключително агресивната си бързина.

Преди две години към него е имало интерес от страна на Олимпик Марсилия, Севиля и Портсмут.

Англичанинът е първият нов футболист, макар и на проби, който се появява от идването на Стойчо Младенов начело на отбора.

Днес новия играч направи първата си тренировка с ЦСКА", гласи материалът в Gong.bg от април 2012 година.