Наско Сираков официално обяви, че преговорите с Джоузеф Диксън са прекратени, а като основна причина мажоритарният собственик на "сините" изтъкна "съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия". 

Сираков дори изрази готовност да предостави кореспонденцията с кандидат-купувача, за да разсее съмненията в левскарската общност. Други съмнения обаче остават и е редно да припомним фактите. 

Датата е 29 юни, а "сините" все още не са започнали съществената част от своята подготовка. Всички родни отбори вече са на своите лагери, където тренират усилено и се готвят за новия сезон. Междувременно, Левски тренира на "Герена" с малка група футболисти. 

Антон Узунов
62 снимки

Утре изтичат договорите на повечето от играчите, а бъдещето им остава неясно. Единствените сигурни оставащи са младоците Мартин Петков, Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев и Билал Бари. Звонимир Микулич вече приключи с клуба, а Драган Михайлович, Валери Божинов, Николай Михайлов и Симеон Славчев са на изхода на "Герена". Мъгливо е и около Здравко Димитров, който има предложения от други отбори, но изчаква развитието в тима от Подуяне. 

Оферти не липсват и към близнаците Цоневи, които заявиха, че са готови да останат при "сините", но искат финансова стабилност. Стабилност, която Наско Сираков към момента не може да осигури, въпреки преговорите които води. Ежемесечните вноски към НАП текат, а изплащането им е под въпрос. 

Антон Узунов
22 снимки

Въпреки разговорите със Станимир Стоилов, на треньорския пост засега остава Живко Миланов, който се опитва да скалъпи селекция, но сякаш не задълго. Наскоро стана ясно, че специалистът е поставил ултиматум на ръководството, че ще си тръгне, ако в тима не бъдат задържани ключовите Борислав и Радослав Цоневи и Мартин Райнов. 

В ръководството ситуацията е точно толкова сложна -  Павел Колев е изпълнителен директор в оставка от половин година, но продължава да помага на клуба, докато Сираков намери негов заместник. 

Да, Диксън няма да бъде собственик на Левски, но бъдещето на "синия" клуб остава заложено на карта.