Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато говори пред radiowebvozerechim.com.br. Стражът на „червените“ сподели, че изживява най-добрият си период в кариерата и заяви, че е бил развълнуван, когато е получил възможност да облече екипа на „армейците“.

„Получих предложение да премина в ЦСКА, вече знаех историята на клуба и бях развълнуван да защитавам фланелката на тима“, заяви Бусато.

Бразилският вратар говори за разликата между футболът, който се практикува в България и този в Бразилия и времето прекарано по време на пандемията от коронавирус.

„Да, различава се много. Вратарят става по-активен в играта. Не се изисква само да ръководи защитата. Беше много труден период. Не можехме да правим това, което обичаме най-много, но разбирахме ситуацията. От друга страна, успях да отделя повече време на семейството си“, каза бразилецът.

Вратарят на ЦСКА говори и за своето бъдеще: „Много съм щастлив в България, но не изключвам и завръщане в Бразилия или преминаване в по-голям клуб. В момента изживявам най-добрия момент от кариерата ми. Всеки професионалист работи ежедневно, за да се развива и винаги търси най-доброто от себе си. Много съм щастлив, че изживявам този момент в България и играя за страхотен отбор“, заяви Бусато.