Треньорът на Ботев Пловдив - Бруно Балтазар изрази задоволство както от спечелената точка, така и от "чистата" мрежа, която отборът записа за първи път в гостуване този сезон. Той призна, че всички в отбора мислят за мача с Левски на Колежа и се надяват на огромната подкрепа на феновете.   
 
"Славия има много опит и качествени играчи в атака. Планът беше да не допускаме гол. Това беше важна цел пред нас. Нямаме достатъчно чисти мрежи, трябва да не допускаме толкова голове. Тази точка обаче също е важна за нас.
 
Ако трябваше аз да построя този отбор на Ботев, щях да имам повече български играчи. Нямах толкова опции с български играчи в този мач. Минков е наказан, Генев остана резерва по тактически съображения, Колев се връща от наказание, Работов не е във форма. 
 
Трябва да спечелим мача с Левски. Живея в Пловдив и усещам емоциите на феновете, които много се вълнуват. Ще има страхотна атмосфера. Имаме нужда от цялата подкрепа от феновете.
 
Емануел Уме и Точукву Нади ще играят срещу Левски. Горд съм заради тяхното предстоящо участие на Световното първенство до 20 години, ще ни липсват много", заяви Балтазар.