Наставникът на Ботев Пловдив – Брубо Балтазар, раздели двубоя с Берое на две полувремена. Специалистът остана доволен от първата част, но не и от представянето на отбора си през второто полувреме. В крайна сметка Ботев се  наложи с 1:0 и записа първа победа под ръководството на Балтазар.

„Видях две тотално различни полувремена. През първото полувреме доминирахме и контролирахме мача. Имахме шансове, които трябваше да реализираме. Трябваше да вкараме поне един гол. Беше притеснително, че при първия си корнер, Берое стигна до голово положение. Но реакцията ни, единоборствата и всичко, което направихме през първата част бе добро”, сподели Балтазар пред DIEMA SPORT.  

 “На почивката казах на моите футболисти да внимават с това измамно чувство на сигурност. И за жалост не успяхме да го направим. Не започнахме втората част много добре. Очаквахме реакция от Берое. В първите минути на втората част нямахме контрол върху топката. Това доведе до разочарование при нас. Въпреки че не създадоха положения, притеснително е, че изгубихме контрол над мача по този начин. В крайна сметка трите точки и това, което направиха феновете за нас са най-важни. Обичаме да чувстваме подкрепата на феновете. Имаме много работа за вършене до края на сезона”, допълни още той.