Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори след победата над Ботев Враца с 3:1 в контрола, играна на „Българска Армия“. Босненският специалист говори за трансфера на Валентин Антов, представянето на „червените“ в контролите, стилът на игра и за каращият проби Бисмарк Чарлс.

74 снимки

„Изпращам Валентин Антос с микс от емоции. Загубих един много добър играч. Свикнахме с него и неговият стил на игра, както и той към новата тактика. Радваме се за него, че има възможност да направи следващата крачка. Много е добре и за България, защото се вижда, че има футболисти, които могат да играят в най-големите първенства. Много се радвам за Вальо, защото той е много добро момче, пример за всички млади играчи как трябва да тренират и да напредват в кариерата си. Беше много концентриран и имаше голямо желание да става все по-добър. Мисля, че ще се оправи добре в Италия“, заяви Акрапович.

„Ще го заменя, както го направих днес срещу Ботев Враца. Гълъбов или Турицов ще играят на неговия пост. Имаме още варианти. Може и Тибо Вион да играе на тази позиция, както и Жером Синклер. Имаме варианти за отдясно и отляво. Трябва играчите да са готови и да влязат с голямо желание срещу всеки противник и да печелят точки. Как ще излгежда това решение и дали ще е по-добро? Ще видим по време на мачовете и дано всеки един играч покаже качествата си по най-добрия начин“, добави още той.

„Имаме повече от една седмица до началото на седмицата. За един треньор всеки един ден е важен. Ще направим всичко възможно, за да атакуваме титлата. Виждате, че пресираме високо и търсим грешки на противника. Няма как да избягаме от този стил. Ако ние печелим, а Лудогорец направи грешка, ще се доближим и ще имаме шанс“, каза босненецът.

56 снимки

„Интерес към добри и качествени играчи има винаги, но дали някой играч, който се включи по-късно ще може да отговори на това, което искаме ние. Не е лесно да играеш в тази схема. Изисква се много работа и разговори с отделните играчи. Футболистите трябва да се разбират и да знаят качествата на съотборника си. Това не е лесно. Ще се опитаме да намерим, но ако не успеем, имаме достатъчно качествени играчи, които могат да отговорят на това, което искам аз. Напускането на Санкаре не обърква плановете ми. На този пост имаме Пеняранда, който показва много качества и разбра това, което му казах миналия полусезон. Няма как да играе при мен, като играе с пет-шест докосвания. Промени стилът си на игра и има много бъдеще в него. Видя се днес, че има качества“, заяви Акрапович.

„Ако някой се обиди от това, което е казал треньора, не е на прав път. Аз съм треньорът и решавам. Санкаре играеше в последните мачове. За мен бе изненада, че напусна отбора. Ситуацията е такава, че ние имаме план Б и С с качествени играчи, които отговарят позитивно на това, което искам аз. Това е важно за мен. Още гледаме на каращият проби Бисмарк Чарлс дали може да отговори на това, което искам аз. Той е младо момче, на 19 години е и му трябва още много да учи и да свикне на този стил на игра. Дали ще остане при нас, дали ще подпише договор и ще го пратим под наем, или няма да подпишем с него, ще мислим още“, добави още той.

„Явно на г-н Ганчев му харесва моята работа и иска да се наслаждава на тази игра. Поздравявам го и се надявам да се наслаждава още повече“, каза босненецът.

„Червените картони ще ни пречат на работата и могат да объркат целия отбор. Това няма да се случва повече, защото ще ги глобим. Доближаваме се до това, което искаме. Всеки ден говорим, гледаме видео. Искаме да им покажем големи отбори, които играят по този начин и мисля, че момчетата са на верния път, по който искам да изглеждаме“, заяви Акрапович.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.