Бразилски гранд има сериозен интерес към звездата на Левски - Уелтън, научи Gong.bg. 26-годишният футболист прави много силен сезон до момента и е привлякъл вниманието на клуб в родината си, който иска да го има в състава си. Става дума за отбор, който е сред най-известните в Рио де Жанейро, а през следващия сезон почти сигурно ще играе в Копа Либертадорес. 

Идеята да се завърне в огъня на бразилския футбол допада на фланговия нападател, като това е и една от причините той да не е подновил договора си със "сините" на този етап. Настоящият контракт на Уелтън със столичани е до края на 2024 година, а ръководството на клуба иска да го удължи. Към момента обаче това не се случва. 

В последния мач на Левски срещу Черно море Уелтън получи контузия, която ще го извади от игра за месец. Очакванията са той да се завърне в игра най-рано за двубоя с Дунав Русе от Sesame Купа на България. 

startphoto.bg
44 снимки

Уелтън Фелипе Парагуа де Мело беше привлечен в Левски в началото на 2022 година от Станимир Стоилов. Фланговият нападател дойде от третодивизионния бразилски Ботафого ПБ. Той бързо се превърна в основен футболист на отбора. 

За Левски бразилецът има 75 мача, в които е вкарал 15 гола и е направил 11 асистенции. 

През лятото за Уелтън пристигна оферта от белгийския Стандарт Лиеж, която беше отхвърлена от Левски. Тогава "сините" оцениха звездата си на 3,5 млн. евро. В следващите месеци ще стане ясно дали бразилецът може да осъществи трансфер в посока Рио де Жанейро.