Силният човек в Левски Васил Божков говори пред журналисти и фенове на втората среща между страните на 22-и януари. На нея благодетелят на "сините" призна, че ако се одържави лотарите, то той няма да има възможност да финансира клуба. Собственикът също така каза, че е готов да остане в клуба, тъй като вижда смисъл.

Бизнесменът Васил Божков отново заяви, че дори и да иска да остане в Левски, това няма как да случи, ако "Националната лотария" бъде одържавена. "Дори и да искам да остана начело, това няма как да случи, защото няма да имам възможност", сподели той.

"Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. Не може да вземем от един да дадем на друг – това ли е грижата за здравето на нацията?", заяви Божков на кратка пресконференция на "Герена" преди срещата с феновете на тима.

„Дали ще помогне това нещо за здравето на нацията този закон? Валери Симеонов закара вода и в Перник, както знаем. Феновете са тук, попитайте ги дали ще блокират София. Аз разговарям с тях за бъдещето на Левски и само за това. Информирал съм ги за последствията, които могат да станат”, каза Васил Божков.

31 снимки

Феновете на „сините” привърженици споделиха на въпроса на журналист, че ще изразят мнението си писмено.

„Ако одържават лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Готов съм да остана начело и виждам смисъл. Сега феновете ще направят среща с Красен Кралев и ще дискутират. Надявам се премиерът да вземе правилно решение. Кой съм аз да говоря с премиера?