След вчерашните изявления на главния прокурор Иван Гешев, за мен е опасно да се върна в България. Това заяви пред БТВ собственикът на Левски Васил Божков.

В сряда от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

„Арестуваха жена ми. Нямам информация къде е сега.

Може би е върната, може би е в ареста”, каза още Божков и уточни, че при претърсванията „нищо не е взето от офисите”. „Нещата по обвиненията не могат да ги намерят в офисите”, каза той.

31 снимки

„Как да се върна при това положение? Даже аз се чувствам застрашен за живота си. Ако се върна сигурно ще ме арестуват веднага и какво ще стане с мен в ареста, не знам, заяви бизнесменът.

Той посъветва прокуратурата да търси нарушения по-високо от Комисията по хазарт.

„Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека се огледа по-високо от Комисията по хазарта, посочи Божков.

Бизнесменът обяви още, че за всичките 5 години Националната лотария „сигурно е спечелила няколко стотин милиона. Но при всички положения не са толкова, колкото се твърди.

Божков отрече да е оказвал каквото и да е влияние на решенията на Комисията по хазарта. „Бизнесът е строго регулиран. Няма как да се влияе”, заяви Божков.