Валери Божинов се завърна на терена след 6-месечно отсъствие. Той игра при победата на Септември София с 3:2 над дубъла на ЦСКА 1948. Нападателят коментира и вчерашния мач между Левски и Локомотив Пловдив.

„Шест месеца отсъствах от „Герена”. Вчера отидох и гледах нещо уникално. Перфектно. Феноменално”, започна Божинов.

„Благодаря на г-н Чандъров и на г-н Матич. След 6 месеца пауза отново се почувствах щастлив. Около мен само млади момчета, които се борят и играят футбол. Трябва търпение към треньора и младите играчи, нещата ще се получат. Важно е отборът да се изгради”, добави нападателят.

„Поклон пред "синята" публика. Левски заслужено победи, но най-вече поздравления на феновете. Това, което направиха те преди, по време и след мача, това беше невероятно. Слушах интервюто на г-н Стоилов - той винаги иска повече и повече. Отдавна Левски не беше побеждавал пред такава публика. Това ще се отрази положително на самочувствието на футболистите. Няма по-голяма публика от синята”. 

„Моето желание е да играем с Левски на "Герена" за Купата, за да има повече публика. Сигурен съм, че ако Левски победи ЦСКА 1948, ще има 20 хиляди човека за Купата”, продължи той.

„Винаги, когато съм свободен, ще подкрепям Левски на стадиона. Анализирахме и разузнавахме отбора, все пак играем срещу тях само след няколко дни. Хубаво ще бъде да играем на "Герена", за да усетят и младите футболисти тази атмосфера. Надявам се да убедя г-н Чандъров да играем на "Герена". Ако ми се даде възможност да играя, ще дам всичко от себе си в този мач. Важно е да стане един хубав празник и моите съотборници да усетят тръпката да играят пред най-великата публика в България. Нека по-добрият победи", завърши нападателят.