Нападателят на Ботев Враца Валери Божинов даде обширно интервю преди срещата на неговия тим с отбора на сърцето му Левски. 

"На никого не трябва да се реваншираме, на никого не трябва да се доказваме, на никого трябва да се обясняваме или каквото и да било. Мач като мач. Не ми е за първи път да играя на "Герена". Надавам се лично аз и моите съотборници да излезем и да се забавляваме".

"Спомените са хубави, два мои гола. Историческа победа за Ботев Враца. Надяваме се да имам още такива. На мен единствено ми липсва игрова практика, не съм играл от доста време. Ако треньорът господин Ангелов прецени, че трябва да играя, ще вляза и ще играя. Това е мач, в който трябва да излезеш и да усетиш тръпката и удоволствието, че си на такъв стадион. Винаги съм казвал, че да играя на "Герена" е чест и удоволствие. Надявам се да си тръгнем с позитивен резултат".

Той сподели дали е разочарован от това, че напусна Левски, след като старши треньора на "сините" Петър Хубчев реши, че Божинов няма да влиза в плановете му:

"Разочарование не, защото имах разговор с него на четири очи. Сигурен съм, че един ден като приключа кариерата си и стана треньор и аз ще имам такива мигове и отношения с футболисти. Казах му, че го разбирам и го приемам напълно. Той ми каза, че няма да разчита на мен, защото не влизам в плановете му. Не че не ме харесва като футболист, напротив, просто няма да мога да изпълнявам това, което иска. Приех го с уважение. Стиснахме си ръцете и това беше. До ден днешен не съм излизал да плюя по него или по клуба. Напротив, аз не мога да плюя, там където съм ял и където феновете на Левски са ме обичали. Този клуб ми е на сърце. Единствената забележка, която имам към Хубчев е това, че не пуска Ники Михайлов. Не че е забелжка, просто не разбирам защо не го пуска, при положение, че ни е национален вратар. В момента България има нужда от такъв вратар. Той е доказан, много добър вратар", завърши Валери Божинов.