Валери Божинов даде интервю пред италианските медии, в което коментира бъдещето си, както и информациите за интерес към него от Ливорно. Бившият футболист на Левски сподели, че това са спекулации и никой от клуба не се е свързвал с него.

„Не знам откъде идва тази информация. Никога не са се свързвали с мен. Когато видях какво се пише, се изненадах”, коментира Божинов.

Нападателят коментира и борбата за титлата в Серия А между бившия му клуб Ювентус и Интер. „Страхотно е! Години наред Ювентус не е имал толкова сериозен съперник за първото място. Миналата година Наполи се опита, но Интер на Конте е по-коварен. Ювентус си е Ювентус, но Интер също се намеси и се борят. Надявам се борбата до края да бъде интригуваща. В предишните години четири или пет кръга преди края Ювентус вече беше шампион”.

Той също бе попитан дали би искал да се върне в Италия, тъй като в момента е без отбор.  

„Да, бих искал. Един футболист не може да забрави как се играе. Същото е, когато едно дете се научи да кара колело. Дори и 10 години да не сяда на седалката, то все още ще може да кара. Животът е борба със себе си. Не съм забравил как се играе футбол”, коментира Божинов пред Тuttomercatoweb.