Ботев Пловдив победи Берое с 1:0 в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Па Конате даде преднина на "канарчетата" в 30-ата минута. Това бе и единственото попадение в двубоя.

"Канарчетата" не спечелиха последните си три срещи, а сега слагат край на тази негативна серия. С трите точки пловдивчани поне временно остават над групата на изпадащите като заемат 10-то място. Берое е 11-и в класирането


На Gong.bg също ще проследим най-интересните моменти от срещата.


start-photo.bg
96 снимки

Само 30 секунди бяха нужни на Ботев да погледне към вратата на заралии. Антоан Бароан опита изстрел, но бе блокиран. В 4-ата минута Сана Гомес на два пъти получи възможност да изпълнява тъч и при двата опита хвърли топката в наказателното поле на "канарчетата". При втория случай той намери съотборник на далечната греда. Калоян Кръстев дори успя да играе с глава, но не и да застраши Ханкич.

Четири минути след това Точукву Нади прати извеждащ пас към Уме Емануел, който се опита директно да прехвърли стража на Берое. Докосването му обаче не бе добро и топката мина встрани от вратата. В 12-ата минута Антоан Бароан овладя пред наказателното поле на гостите. Той успя да се обърне и да се измъкне от един защитник в зелено. След това нападателят стреля, но топката прелетя до десния страничен стълб. 

Бароан имаше друга отлична възможност да изведе "канарчетата" напред в резултата. В 14-ата минута той бе изведен в пеналтерията на заралии. Бароан успя да стреля, но Иван Караджов се намеси и отби топката. Тя обаче отново стигна до нападателя, който и при втория си опит не успя да я прати в мрежата. 

LAP.bg
15 снимки

В 26-ата минута Симеон Мечев изпълни хитро пряк свободен удар и потърси с пас по земята Густаво Каскардо. Той успя да стигне до топката и да шутира, но бе спрян от футболист на домакините. Мигове след това Вини Трибуле бе потърсен с дълго подаване, но при атаката на заралии бе отсъдена засада.

Три минути по-късно дойде първият корнер в двубоя, който се превърна в страхотна възможност за Берое. Вини Трибуле стреля, но в средата на вратата, където Хидайет Ханкич успя да се намеси. Стигна се и до добавка, която отново се озова в ръцете на стража.

Секунди след това обаче Дилан Мертенс изведе Па Конате във вътрешността на наказателното поле. Той успя да си октрие коридор за изстрел, след като се справи с двама защитника на заралии. Шутът му бе неспасяем - 1:0.

В 42-ата минута Антоан Бароан се възползва от груба грешка на Педро Енрике. Нападателят се откъсна от защитника и навлезе в наказателното поле на заралии. Последва и удар, който обаче мина встрани от целта. Гостите отговориха с добра атака и шанс пред Калоян Кръстев, който обаче не успя да порази вратата на "канарчетата".

Второто полувреме започна добре за Берое. Гостите на няколко пъти атакуваха опасно. В 49-ата минута добра комбинация на заралии завърши с блокиран опит за центриране на Сана Гомес. Две минути след това обаче гостите изпълниха корнер, при който Макс Челич успя да се извиси над всички и да стреля, но над вратата. Три минути по-късно Ханкич парира шут на Серкан Юсеин.

В 69-ата минута Ботев отново погледна към вратата на Берое. Минков бе изведен отдясно и проби добре по фланга. След това той прати пас към Тодор Неделев, който се включи на скорост в наказателното поле. Халфът обаче не успя да нанесе изстрел. 

Две минути след това Емануел Уме стигна до второ попадение за "канарчетата". Той бе изведен и задържа добре топката в пеналтерията. След това нанесе шут, който порази целта и влезе в мрежата. Веднага се чу съдийски сигнал обаче за засада. Попадението бе отменено. 

В 83-ата минута Мартин Секулич стигна до чисто голово положение, малко, след като се появи в игра. Той успя да открадне топката от колебливия Педро Енрике. След това хърватинът проби в наказателното поле и стреля, но Иван Караджов спаси с крак. Две минути след това и Тодор Неделев си опита късмета с изстрел от труден ъгъл. Топката мина над напречната греда.

Сериозно разбъркване в пеналтерията на "канарчетата" доведе до удар на Спас Георгиев, на който обаче липсваше сила и точност. Хидайет Ханкич се справи. 

Ботев Пловдив Берое

източник: Sofascore

FT / БОТЕВ ПЛОВДИВ - БЕРОЕ 1:0

1:0 Па Конате 30'

Съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич – 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мартенс, 8. Тодор Неделев (К), 11. Антоан Бароан, 17. Николай Минков, 21. Точукву Нади, 24. Джаспър Хертъм, 31. Уме Емануел, 44. Роберто Пунчец

Резерви: 1. Георги Аргилашки, 2. Роеи Херман, 5. Красиан Колев, 9. Мартин Секулич, 16. Самюел Акере, 18. Самюел Супрайен, 19. Абдулайе Траоре, 20. Антонио Перейра, 27. Атанас Чернев

Старши треньор: Бруно Балтазар

Берое: 73. Иван Караджов – 2. Густаво Каскардо, 3. Сана Гомес , 6. Макс Челич, 7. Йоан Бауренски, 9. Калоян Кръстев, 14. Педро Енрике, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев, 21. Вини Трибуле, 98. Тонислав Йорданов

Резерви: 23. Иван Гошев, 8 Серкан Юсеин, 11. Денислав Станчев, 17. Спас Георгиев, 18. Дамян Йорданов, 19. Васил Василев, 44. Атанас Йорданов, 77. Божидар Пенчев

Старши треньор: Николай Киров