Носителят на Sesame Купа на България Ботев Пловдив е много близо до трансфера на бивш национал на Нигерия. Става въпрос за 33-годишния нападател Антони Уджа, който е пристигнал на базата в „Коматево“ за медицински прегледи и подпис с „жълто-черните“.

Африканецът има богата кариера в Германия, където е носил екипите на Майнц 05, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и за последно Айнтрахт Брауншвайг. В Бундеслигата той има общо 136 мача с 30 гола, вкарани с екипите на Майнц, Кьолн, Вердер и Унино. Асистенциите му в елита на Германия са десет. Уджа е записал и седем мача за националния отбор на Нигерия.

Във Втора Бундеслига той е изиграл 114 мача, в които е вкарал 37 гола и е дал 13 за Кьолн и Айнтрахт Брауншвайг. Освен в Германия, Уджа е носил екипите на отбори от родината си Нигерия, Лилестрьом в Норвегия и на китайския Ляони.

Той пристига в Ботев Пловдив като свободен агент, след като договорът му с Айнтрахт изтече. Приоритет за треньора на „канарчетата“ Душан Керкез бе именно привличането на нов централен нападател, като се очаква на „Колежа“ да пристигнат още вратар, защитник и халф.