Няколко от младите играчи в Ботев ще бъде преотстъпен на второразредния датски Фремад Амагер. С идването при жълто-черните на новия собственик Антон Зингаревич ще бъдат установени тесни връзки с другия му клуб в Копенхаген. Идеята е най-перспективните и талантливи играчи на  пловдивчани да понатрупат опит в първенство, в което се набляга на физиката, пише "Марица".

Проектът „Ботев“ не предвиждал възможност млади таланти като Слави Шопов да заминават за жълти стотинки, пък било то и в клуб от първото ниво на Нидерландия. С идването на Азрудин Валентич се появиха и двама здрави защитника.

Антон Узунов
33 снимки

Иначе, в посока Пловдив от Копенхаген да потеглят се очакват още петима футболисти.  Единият - ганайският младежки национал Емануел Току е сигурен, тъй като е гласен за сменник на контузения Тодор Неделев. Заради проблем с паспорта обаче преминаването засега се бави. Очаква се Току да пристигне на базата в Коматево най-късно до края на месеца.

Още четирима футболисти от Фремад Амагер трябва да дойдат при канарчетата. Това са руснакът Антон Гооге, французинът Максим Сула, както и датчаните Пиер Ларсен и Тундж Тирякьоглу. Гооге (14 мача, 2 гола) играе като нападател и ще е конкурент на Атанас Илиев. Сула (16 мача, 3 жълти картона) е бранител. 26-годишният Пиер Ларсен (15 мача , 6 гола) може да играе и по двата фланга. Тундж Тирякьоглу (няма официален мач в последните 2 години) действа зад нападателя, а също така може да бъде използван и на върха на атаката.

„Канарчетата“ вече взеха защитника Марио Младеновски, халфа Кевин Хьог-Янсон и нападателя Реда Рабей.