Ботев Пловдив победи Берое с 4:1 в мач от 12-я кръг на efbet Лига. Над всички за "канарчетата" бе Антоан Бароан, който отбеляза хеттрик, а две от попаденията му бяха от дузпа. Другият голмайстор за домакините бе Ивелин Попов, който оформи и крайния резултат, а за Берое точен бе Джани Политино. През втората част вратарят на старозагорци бе изгонен с директен червен картон, тъй като игра с ръка извън наказателното поле.

Ботев бе по-добрият отбор и игареше бърз и динамичен футбол, като заслужено се поздрави с победата. С този успех "канарчетата" са вече 11-и с актив от 12 точки, докато Берое остават 8-и с 14 пункта на сметката си.

start-photo.bg
31 снимки

В 4-а минута Ботев имаха добър шанс и играч в жълто-черно опита късмета си от разстояние, но топката профуча встрани от вратата на Берое. В 13-а минута футболисти на двата отбора се сблъскаха, след като бе извършено грубо нарушение срещу Акере. Няколко играчи на двата отбора бяха декорирани в жълто след тези спорове.

В 18-а минута Жорди Говеа напредна чудесно с топка в крака и намери Вини Трибуле на чиста позиция, който стреля веднага с глава, а защитата на Ботев Пловдив не успя да реагира, но топката профуча встрани от вратата.

Малко след това Балоянис изпълни корнер. Той центрира добре в наказателното поле, където Степонавичус бе оставен непокрит. Литовецът стреля с глава, но насочи удара си право в ръцете на вратаря на Берое. В 35-а минута Ботев получи правото да изпълни дузпа за нарушение на капитана Божидар Пенчев, а Антоан Бароан се нагърби с изпълнението, като бе безпогрешен и изведе отбора си напред в резултата.

В 41-а минута Самюел Акере бе намерен чудесно в предни позиции и изведен на чиста позиция, но се забави прекалено много и бе блокиран. Малко след това Леандро Годой напредна чудесно с топка в крака, като опита късмета си от сериозна дистанция, но кълбото се отклони от десния страничен стълб на Кайзер.

Второто полувреме започна мечтано за Ботев. Пловдивчани удвоиха преднината си с прекрасен удар на Антоан Бароан от далечна дистанция. Той видя, че стражът на гостите Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и с прехвърлящ шут, в който имаше нужната сила, опъна мрежата на Берое.

В 64-а минута Хуан Лунгарсо игра с ръка извън наказателното поле, като това му донесе директен червен картон и остави отбора си с 10 човека.

В 70-а минута Енцо Ойос извърши нарушение, като игра с ръка и бе отсъдена дузпа, а Антоан Бароан отново бе зад топката, като пак бе безпогрешен и отбеляза за 3:0.

Пет минути преди края на редовното време Джани Политино получи добра топка на границата на наказателното поле, като веднага стреля, а Кайзер не се намеси добре и топката премина зад него.

Секунди след това Ботев веднага реагира, като Ивелин Попов овладя топката и напредна сам, като демонстрира страхотен дрибъл, навлезе в наказателното поле и отправи неспасяем удар, за да се озове в прегръдките на своите съотборници.

В 90-а минута Лъчезар Балтанов получи удобна топка и не се поколеба да стреля с първото докосване, но Ачинели реагира добре и изби в корнер. От последвалия ъглов удар В 91-а минута Балтанов отново бе готов да стреля, но Емануел Уме го изпревари и самият той го направи, но топката се отби от десния страничен стълб на Берое.

Стартови състави:

Ботев Пловдив: 92. Даниел Кайзер, 5. Йонас Там, 10. Ивелин Попов, 11. Антоан Бароан, 14. Фаустас Степонавичус, 15. Джеймс Ето‘о, 16. Самуел Акере, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Переа, 21. Точукву Ннади, 38. Константинос Балоянис;

Берое: 1. Хуан Лунгарсо, 2. Густаво Каскардо, 3. Франко Рамос, 6. Джорди Говеа, 8. Божидар Пенчев, 9. Сантиаго Годой, 10. Енцо Ойос, 15. Енцо Барето, 17. Едуин Ласо, 21. Тиаго Сийас, 91. Вини Трибуле