Борис Станков, който е част от екипа и кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на Българския футболен съюз, сподели, че в момента родната футболна централа не е привлекателно място за работа.

По думите на младия специалист, структурата на БФС не е достатъчно модерна и новаторска.

"В момента структурата на БФС не отговаря на модерна и новаторска спортна организация. Както ще видите и в презентацията, повечето от служителите не са наясно кой техният пряк ръководител и кой носи отговорност при вземането на стратегически решения. Отделно служителите изпълняват няколко длъжности едновременно”, сподели той.

„Много да дам пример и със себе си. Аз имам девет години стаж във Футболния съюз и през това време съм отговарял за всички професионални трансфери, спорните случаи към ФИФА, доскоро бях и мач-мениджър на младежкия национален отбор. Това значи, че м ого от длъжностните характеристики не отговарят на техните задачи. Тече ежедневна комуникация с УЕФА и ФИФА. Всички тези отговорности, водят до хаотични ситуации и рискове от грешки. Един от основните проблеми е, че тя не е привлекателно място за работа на младите спортни специалисти. Причините са много. Публичният имидж на федерацията и липса на ясен конкурс на кандидатстванията", каза още Борис Станков.