Вчера ЦСКА осъществи голям трансфер, след като се разбра, че Валентин Антов ще играе под наем до края на сезона в Болоня, а италианският тим ще има опция за закупуването му. В Италия разкриха и точните параметри до контракта.

„Червените“ ще получат 500 000 евро за преотстъпването на бранителя, а в медиите се появиха информации, че на „Армията“ ще получат още три милиона евро през лятото, когато Болоня ще купи защитника.

Но се оказа, че това ще стане при определени условия:

  • Ако Антов изиграе поне по 30 минути в 8 шампионатни мача до края на сезона, то клаузата за откупуване автоматично се задейства и италианците ще трябва да платят 3-те млн. евро. Така сумата ще се увеличи до 3,5 млн. евро. До края на първенството има още 18 кръга.
  • Ако Антов не изпълни горното условие, то клаузата за откупуване не е задължителна, като Болоня ще реши дали да я плати, или да се откаже от сделката.

В Италия вече правят любопитни сравнения между Антов и защитника на Ювентус Де Лихт, припомняйки, че и двамата са станали капитани на предишните си отбори на 19-годишна възраст - нидерландецът на Аякс, а българският защитник - на ЦСКА.