Благотворителният търг на ЦСКА събра 540 лв. в подкрепа на малкия Павел от Пловдив, съобщи официалният сайт на клуба. 
 
Фенове наддаваха за фланелките, с които някои от водещите футболисти в състава на „червените“ – Димитър Пиргов, Симеон Петров, Лазар Марин, Денислав Александров, Георги Русев и Ангел Бастунов, играха през миналия сезон в efbet Лига и Купата на България.
 
Те ще бъдат изпратени на новите си собственици, а всички събрани средства ще отпътуват към Пловдив за каузата на Павел.

Ето какво написаха в сайта на ЦСКА 1948:

 
"След трудно забременяване и още по-тежка бременност, момченцето се ражда преждевременно в началото на седмия месец. Вследствие на тежък мозъчен кръвоизлив, се образуват кисти, които засягат двигателния център. Поставената от специалистите диагноза е „Спастична квадрипареза“.
 
Въпреки ежедневните рехабилитации, както и терапевтичното плуване, Павел все още изостава двигателно – както с грубата моторика, така и с фината. Предстоят му множество прегледи при логопед за цялостна оценка на говора и емоционалното му развитие.
 
Средствата, необходими за всички рехабилитационни дейности, са непосилни за семейството. Макар и в изключително тежка финансова ситуация, родителите на момченцето не се отказват и търсят всевъзможни начини, за да му осигурят възможно най-добрите грижи и лечение.
 
Необходимите към момента средства са 30 хиляди евро, като в сумата се включват ежемесечни двуседмични посещения в рехабилитационен център „Рибем“ в Турция, множество прегледи при невролог, офталмолог и ортопед, закупуването на шини и ортези, както и рехабилитации, плуване, ерготерапия, специален педагог и логопед в България."