Бившият вратар на Лудогорец Хорхе Броун е близо до подпис с отбора воден от легендата Диего Марадона. Преди дни се появи информация за интереса на клуба към стража и той потвърди това пред местното издание TyC Sports.

„Знам за интереса на Химнасия към мен, както и на други клубове от Аржентина. Вчера преди пътуването ми, имах разговор с Галего (б.а. Мендес), помощникът на Марадона. Говорих с него за футбол, но нищо повече. Предстои среща между моят агент и представител на клуба. Ще видим как ще се развие ситуацията”, сподели вратарят.

Хорхе Броун не скри усмивката си на въпрос, как ще реагира при евентуално обаждане лично от Диего Марадона.

„Никога не съм си представял, че ще мога някога да общувам с него. Всеки знае, че Диего мобилизира всичко около себе си”, сподели бившият вратар на Лудогорец.

В момента Химнасия Ла Плата заема 21-во място в аржентинската Суперлига.

Хорхе Броун е силно желан от няколко аржентински отбора, заради опита, който има в местния шампионат. Той сподели и какво е било неговото желание.

„Росарио Сентрал бе моят избор, защото всички знаят, че съм техен фен. Но в момента те притежават Ледесма (б.а. Джерами), така че няма шанс да отида там”, каза още той.