Нападателят на ЦСКА Тони Уот се оказа замесен в словесна престрелка с някогашния си съотборник в Селтик Келвин Уилсън. Англичанинът направи паралел между сегашния играч на „червените” и настоящия ас на „детелините” Джеймс Форест, като заяви, че професионализмът на последния е причината сега той да блести на „Паркхед”.

Общото между 25-годишния Уот и три години по-възрастният Форест е, че и двамата потеглиха с огромни надежди да бъдат следващите големи имена в шотландския футбол. През 2012-а Уот придоби световна известност с гола си при победата над Барселона, ала така и не оправда очакванията, докато Форест сега е любимец на всички, които обичат Селтик.

През 2014-а настоящият играч на ЦСКА напусна Селтик и през следващите години кариерата му премина през 8 различни тима. По този повод Уилсън, който прекара 2 години в Селтик, заяви: „Точно това си мислех, че трябваше да бъде Тони Уот – както го направи Джеймси. Джеймс просто иска да учи играта, иска да се представя добре. Тони може би просто искаше светлината на прожекторите, които получава един футболист, нещо такова, докато Джеймси просто иска да бъде добър футболист, добър професионалист.”

Разбира се, Уот не остана безразличен към думите на англичанина. „Не би могло да ми пука по-малко какво има да каже Келвин Уилсън за мен, ако трябва да съм честен. Уважавах го като играч и все още го уважавам като мъж, НО неговото мнение не значи нищо за мен”, коментира играчът на ЦСКА.