Бившият стрелец на Левски - Велко Йотов е собственик на школа в Атланта, щатът Джорджия. Той рядко се прибира в България, но продължава да следи ситуацията в родината си. Йотов сподели как в Щатите приемат пандемията от коронавируса. 

"Всичките мерки за сигурност започнаха още на 11 март. Тогава получихме съобщения, че всички спортни мероприятия са спрени. Трябваше да спрем работа, но до този момент няма яснота докога това извънредно положение ще продължи. Бяхме навлезли в работа за втория полусезон, но не това е най-важното в момента. Объркаха се доста плановете. Всеки бизнес е различен. Във всеки щат първенствата се играят по-различно време", започна той.

"В края на май месец в щата Джорджия се провеждат т.нар. проби, които са важни за всички и се надяваме те да се проведат. В цялата страна навсякъде има неяснота. Не се знаят какви ще са загубите. Какво и как ще се отрази всичко. В първите три седмици след забраните се събирахме по три пъти и се прехвърли на платформи. Организират се треньорски срещи, за да образоваме треньорите. Онлайн тренировки. Поддържаме връзка", продължава Йотов.

"Нямаме занимания, но плащаме на треньорите дължимото. Първите 2-3 седмици имаше напрежение, докато хората се презаредят с необходимото. След това хората се успокоиха. Сега няма напрежение. Магазините работят. Каквото е нужно, можеш да набавиш всичко на място или по интернет. Не гледам американска телевизия, а само българска телевизия. Останалата информация набирам от различните платформи от интернет", казва още бившият нападател на "сините" пред БНР.