Бившият защитник на Лудогорец Жуниор Кайсара сподели спомените си от престоя си в България. Бразилецът разказа за драмата с дузпите срещу Стяуа Букурещ в плейофа за Шампионската лига и геройството на Козмин Моци. След като напусна разградчани, Касара игра в Шалке 04, а в момента е в турския шампион Истанбул Башакшехир.

58 снимки

„Навлязохме в продълженията и през второто вратарят ни беше изгонен. Вече бяхме направили всички смени, така че централният ни защитник Козмин Моци застана под рамката. Стигна се до дузпи срещу Стяуа Букурещ. Феновете трябва да са се страхували от най-лошото, но се случи чудото. Моци спаси две дузпи, за да ни изпрати в груповата фаза на Шампионската лига. Това беше моментът, който ме беляза в Лудогорец. Осъществихме мечтата на президента на клуба и на всички футболисти“, заяви Кайсара пред The Set Pieces”.

“С Лудогорец играхме срещу Реал Мадрид, Ливърпул и Базел. Успяхме да стигнем до равенство с „мърсисайдци“. След това победихме швейцарците и все пак стигнахме до елиминациите в Лига Европа. Това беше голямо постижение“, добави още той.

Бразилецът разказа и за шока, който е преживял в първите си дни в България след преминаването си от Жил Висенте.

„Когато играх няколко мача в шампионата и видях, че не е на същото ниво като Португалия си помислих, че ще остана в България до края на кариерата си. Беше трудно и много студено, 16 градуса под нулата. Храната също беше различна. Но благодарение на Бог играхме в групите на Шампионската лига и Лига Европа. Заради постигнатите успехи с Лудогорец по-късно бях продаден. България е малко позната страна във футболно отношение. Когато дойдох, не вярвах, че един ден ще стигна до голям клуб като Шалке“, каза защитникът.