Отборите на ЦСКА и Лудогорец излизат един срещу друг в ключов сблъсък на стадион „Българска армия”. Дербито е днес от 16:30 часа и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развитието на мача минута по минута.

Срещата трябваше да се играе още в третия кръг на шампионата, но бе отложена заради европейските ангажименти на двата тима. С днешния мач се слага точка на есенния дел на efbet Лига.

Мачът в столицата е с огромен заряд, тъй като двата тима се намират на само пет точки един от друг на върха в подреждането. Лидер е шампионът Лудогорец, но след колебливите игри на разградчани и шокиращата загуба от Пирин у дома, разликата бе почти стопена.

При победа на „червените” днес, интригата за титлата ще се завърне с пълна сила.

Двубоя за ЦСКА пропускат Амос Юга, Федерико Варела, Мено Кох и Ахмед Ахмедов, които са с травми. Последният отпаднал от сметките е Йоан Баи, който също е с контузия. Брадли Мазику също е под въпрос за срещата, като наставникът Стойчо Младенов ще реши дали да го използва непосредствено преди срещата.

За разградчани извън строя е нападателят Пиерос Сотириу. Кипърецът се контузи в последния мач на Лудогорец в Европа срещу Мидтиланд в Разград. От щаба на шампионите направиха всичко възможно да го възстановят за ключовия мач днес, но по всичко личи, че травмата му е по-сериозна.

Лудогорец се наложи и в двата мача срещу ЦСКА през настоящата кампания. "Орлите" триумфираха в спора за Суперкупата на България с гръмкото 4:0, а след това надвиха “червените” с 2:0 на “Хювефарма Арена” в шампионатен двубой. Попаденията за тима на Станислав Генчев вкараха Пиеро Сотириу и Мавис Чибота в последния четвърт час. 

16:30 ЦСКА – ЛУДОГОРЕЦ

Стадион: „Българска армия”

Рефер: Валентин Железов

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Метс, Мазику, Йомов, Мухар, Жеферсон, Вилдсхут, Чарлс; Кайседо

Старши треньор: Стойчо Младенов

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Жосуе Са, Пластун, Пинас, Баджи, Сантана,  Янков, Каули, Десподов,  Сотириу

Старши треньор: С. Генчев

Старши треньор: Станислав Генчев

подкрепя българския спорт