Ръководството на Българския футболен съюз излезе с второ поредно съобщение относно пропадналия Конгрес на централата. Снощи от БФС официално обявиха новината, а днес внасят допълнителни подробности по темата.

Ето какво пишат от БФС:

Българският футболен съюз информира обществеността, че с решение на Изпълнителния комитет на БФС по протокол №8/05.11.2020 г. се отменят решенията на ИК по т. 5 от Протокол от 25.06.2020 г. – за насрочване Конгрес на 11.12.2020 г., както и по т.3 от Протокол от 29.10.2020 г. – за приемане Покана за Общо събрание на същата дата.

След постъпило в БФС писмо №62-00-95/04.11.2020 г. от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов, Изпълнителният комитет реши определянето на нова дата за провеждане на конгрес на БФС да се извърши след подобряване на епидемиологичната обстановка в страната.

На база на тези решения към момента не съществува правно основание за издигане и разглеждане на кандидатури за президент на БФС, като такива кандидатури ще могат да се издигат при условията, определени в Устава на Българския футболен съюз и след определяне датата за провеждане на конгрес.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.