Трима български нападатели са попаднали в плановете на Берое за зимна селекция.Заралии вече са провели първоначални разговори с агентите на някои от тях относно възможността да ги привлекат. Един от набелязаните е 23-годишният Тонислав Йорданов, който има договор с Арда за още 3 години. Нещата там обаче до голяма степен зависят от финансовото състояние на клуба и това дали няма да се наложи продажбата на някои от основните фигури. 

Йорданов подписа с Арда в началото на годината, след като се оказа ненужен в ЦСКА, който го бе преотстъпвал на Етър преди това. Както е известно, голмайсторът на заралии и българския футбол Мартин Камбуров почти сигурно няма да подпише нов договор и от 1 януари напуска стадиона под Аязмото. Алюн Фол е измъчван от контузии, което пречи и на неговото постоянство.

Друга опция за Берое е младият нападател на Лудогорец Димитър Митков, който е част от дубъла на разградчани. През пролетта на миналия сезон той беше под наем в ЦСКА 1948. В последните дни от Стара Загора са сондирали и възможността за евентуално привличане на Преслав Боруков, който е свободен агент, след като разтрогна с унгарския Залаегерсег