Отборите на Монтана и Берое не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 във втория съботен двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Още в петата минута Тони Тасев изпусна дузпа за домакините. Иван Минчев пък откри резултата за гостите в 40-ата, но Владимир Айтов изравни в 63-ата минута, което се оказа и последното попадение в срещата.  

LAP.bg
30 снимки

Двата отбора не разочароваха и изиграха доста динамичен двубой с доста положения и пред двете врати. Домакините можеха да поведат в резултата още в самото начало, но изупснаха дузпа. Те продължиха да са по-активният тим, но малко преди почивката бившият футболист на Монтана Иван Минчев откри за Беоре. През втората част домакините натиснаха и съумяха да изравнят. Впоследствие обаче темпото спадна и нови попадения не паднаха. 

С тази точка играчите на Петър Колев си подпечатоха мястото в Топ 6. Старозагорци са пети с актив от 37 точки, като в най-лошия вариант ще завършат редовния сезон на шестата позиция. Монтана, от своя страна, е последен с 20 точки и ще се бори за своето оцеляване в следващите шест двубоя.  

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК! / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Отзивите след двубоя: 

Треньорът на Берое напусна и обяви: Не съм получил благословия

Атанасов: Имаме шансове за спасение, равностойно е​

Душан Перниш с признание след равенството с Монтана​


Срещата стартира отлично за домакините от Монтана. Още в петата минута отборът получи право да изпълни дузпа, след като Иван Михов бе оставен непокрит на далечната греда и стреля с глава, а от голлинията с ръка изби Алиун Фал. Главният съдия Георги Николов обаче му показа само жълт картон и отсъди дузпа. Зад топката застана Тони Тасев, който обаче не успя да преодолее Душан Перниш, който спаси удара му в десния ъгъл от бялата точка. 

Монтана продължи да е по-активният тим и в деветата минута Стефан Каменов отправи хубав удар от дистанция, но в аут.

В 13-ата минута се откри нов чудесен шанс пред Монтана. Грешка в защитата на гостите даде шанс на Тасев да открадне топката и след това стреля опасно от сериозна дистанция, но Перниш внимаваше и спаси.

В следващите минути играчите на Берое опитаха да изнесат играта в половината на своите домакини, но до сериозни опасности пред вратата на Благой Макенджиев не се стигна.  

Иван Минчев опита да изненада Макенджиев с изстрел от пряк свободен удар в 29-ата минута, но стражът на домакините не бе затруднен.

Сякаш с първата си наистина опасна атака Берое успя да поведе в резултата. В 40-ата минута Илиян Стефанов и Стив Фуртадо направиха чудесна двойно отдясно, след което Фуртадо влезе в наказателното поле и опита да намери свой съотборник. Получи се карамбол, Мартин Камбуров също опита да играе с топката, Йордан Йорданов я изчисти, но само до Иван Минчев, който с хубав удар от около 18-19 метра реализира в долния ляв ъгъл - 0:1.

На почивката беше извършена смяна в тима на домакините. Сергей Георгиев замени Йордан Йорданов.

В 47-ата минута Тасев центрира в наказателното поле от свободен удар, Перниш се поколеба дали да излезе и увисна. Топката беше върната към пеналтерията от Михов на далечната греда, но впоследствие тя беше изчистена.

Три минути по-късно Фал комбинира с Минчев в наказателното поле, а голмайсторът за Берое шутира, но Макенджиев спаси макар в първия момент да не се намеси убедително. 

След час игра гостите имаха чудесен шанс да удвоят аванса си. Александър Цветков центрира отдясно в наказателното поле, където съвсем сам бе оставен Фал, който засече с глава, но право в ръцете на вратаря Макенджиев.

В 63-ата минута натискът на Монтана даде резултат и домакините изравниха. Давид Кики напредна и центрира отляво в наказателното поле, където дори и от легнало положение Сергей Георгиев успя да затрудни защитата на Берое. Получи се здрава битка между няколко играчи, а Владимир Айтов се възползва и с отлично насочен удар от пеналтерията намери долния десен ъгъл на Перниш, който не видя топката от купа играчи пред него – 1:1.   

Импулсът в тима на домакините доведе до нов шанс за тях само две минути след изравнителното попадение. Тони Тасев обаче не успя да намери добре топката, но все пак нанесе изстрел в наказателното поле, който обаче бе уловен от Перниш. 

В последните 20-25 минути на двубоя темпото спадна драстично и логично положения пред двете врати липсваха. 

Две минути преди края на редовното врем Беоре имаше отличен шанс за победен гол. Мартин Камбуров получи в половината на Монтана, задържа топката и изведе по чудесен начин Еривалдо отдясно. Нападателят влезе на скорост и стреля в близкия ъгъл, но Макенджиев беше покрил ъгъла си изби в ъглов удар.

До края на срещата нови опасности липсваха и закономерно резултатът се запази - 1:1.


FT | МОНТАНА – БЕРОЕ 1:1

0:1 Иван Минчев 40'

1:1 Владимир Айтов 63'

Пропусната дузпа: Тони Тасев (Монтана) 5'

Жълти картони: Алиун Фал (Берое) 5'; Янко Ангелов (Монтана) 8' ; Илиас Хасани (Берое) 24'; Йордан Йорданов (Монтана) 28'; Сергей Георгиев (Берое) 90+1'

Стартови състави на двата отбора:

МОНТАНА: 30. Благой Макенджиев – 25. Александър Башлиев, 33. Стефан Цонков, 24. Давид Кики, 3. Иван Михов (к), 13. Йордан Йорданов, 6. Янко Ангелов, 8. Тони Тасев, 10. Владимир Айтов, 22. Стефан Каменов, 11. Николай Минков

Старши треньор: Атанас Атанасов

БЕРОЕ: 12. Душан Перниш (к) – 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 9. Мартин Камбуров, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 19. Александър Василев, 20. Стив Фуртадо, 25. Георги Ангелов, 73. Иван Минчев, 94. Илиян Стефанов

Старши треньор: Петър Колев


Главен съдия: Георги Николов, град София

Стадион: „Огоста“, град Монтана