Треньорът на Ботев Пловдив - Бруно Балтазар не скри радостта си от победата над Черно море във Варна. Той определи двубоя като шахматна партия между него и Илиан Илиев и заяви, че вкараните голове в ключови моменти са решили изхода на срещата. 
 
„Имахме много тежка седмица. Трудна и за ръководство, и за футболисти и за фенове. Знаехме, че трябва да се подготвим добре за среща с много тежък съперник. Винаги е много трудно да се играе тук, но знаехме как да се възползваме от слабите страни на Черно море. Имаше много емоции и сме щастливи, че спечелихме тези три точки. Вкарахме в ключови моменти от мача, ударихме  две греди и това ни носеше увереност.  Това беше като шахматен двубой между мен и Илиан Илиев. Искам да видя втория жълт картон, защото според мен е преувеличен. След като останахме с човек по-малко, трябваше доста да страдаме и се радвам, че спечелихме тази сладка победа", обясни Балтазар.
Той коментира и трансфера на Тодор Неделев в Лудогорец.
 
"Тодор е най-добрият футболист, когото аз съм тренирал до момента. Като баща и човек разбирам избора му. Той имаше възможности да избира. С оглед на това, което му се случи през последните две години, разбирам неговото решение. Клубът му даде опции и той избра. Не можем да се борим с Лудогорец финансово. Важно е бъдещето. Тодор Неделев е едно от най-големите имена в българския футбол, но животът продължава“, откровен бе треньорът.
 
Балтазар разкри и целите пред тима.
 
„Където и да отиваме, срещу когото и да играем, целта е една – да побеждаваме. Можем да погледнем малко по-смело към седмото място, защото феновете заслужават най-доброто – мачовете в Европа“, смята той.