Треньорът на Ботев Пловдив – Бруно Балтазар, определи атмосферата на пловдивското дерби като невероятна и фантастична. Португалецът говори за Красиан Колев и другите млади играчи в тима на „канарчетата“, като сподели, че липсата на опит вероятно е фактор за това отборът да няма по-добри резултати.

„Много разочароващ резултат. Работихме много, постарахме се. Един отбор искаше да победи днес, това усещане остана у мен. Бяхме подготвени за дългите им топки, които раздаваха. Вкарахме в изключително важен момент, който ни даде увереност. Но след това допуснахме гол, който ни отне две точки. Футболът не е честен – днес само един отбор искаше да победи“.

„Не съм разочарован от начина, по който игра отборът. Обикновено дербитата са емоционални и няма много качества. Правихме всичко със страст и опитахме да победим. Очевидно е, че качеството ни днес не беше кой знае колко високо. В края едно недоразумение ни коства 2 точки“.

„Имам много млади играчи с немного опит. Концентрацията, която спадна днес, може би е точно заради това. Нямаме много опции като футболисти. За да почувстваш тези специални мачове, трябва да имаш опит. Красиан е един от младите играчи. Да играеш в Ботев, не е като да играеш за Септември, с цялото ми уважение към Септември. Той е изключително момче и играч. Едва на 18 години е. Доволен съм от неговото представяне“.

„Уникална атмосфера. Не ми е първо дерби. В Кипър имах няколко. Нашите фенове са специални. Това, което направиха на Колежа вчера и това днес е фантастично. Никога може би няма да почувства клуба като Работов, Генев, Чернев, Смъркалев".