Старши треньорът на Славия Хосе Мари Бакеро даде пресконференция след слабата серия от мачове и преди гостуването на Ботев Пловдив от осмия кръг на efbet Лига. Двубоят между „жълто-черни“ и „бели“ е утре, 1 септември от 21:30ч.

„Когато дойдох тук, знаеш, че ще е едно предизвикателство за мен, но не знаех, че ще е толкова трудно и ще имаме такива резултати в началото. Разбирам, че феновете не са очаровани от тези резултати и са ядосани, това е нормално. Ще продължим да работим и вярваме, че нещата ще се променят. Радвам се, че играем в петък, защото когато играем в понеделник, играчите гледат класирането и не се съсредоточават в предстоящия мач. В последните три мача, които изиграхме, първият удар към вратата ни беше гол и смятам, че това влияе много лошо ментално на играчите. Продължавам да вярвам в отбора, работим добре, но трябва да трансформираме тази негативна част в позитивна. Говорих с играчите и утре ще покажем, че можем да се борим“, започна Бекеро.

Ivan S. Ivanov / LAP.bg
12 снимки

„Тази седмица не съм говорил с Венцеслав Стефанов. Говорих с него, когато пристигнах, както и по-миналата седмица. Той също е разочарован, но няма значение какво си говорим, а какво правим на терена. Знам защо дойдох в Славия, това е голямо предизвикателство, най-старият клуб в България, който играе предимно с български играчи, доста млади. Това е реалността. Отборът има по-високо ниво от това, което показваме на терена. Характерът ми е на победител, но когато губиш, губиш, губиш, си даваш сметка, че това е много трудно и това е нещо, което трябва да счупим“, продължи испанският специалист.

„Когато загубиш, е лесно да говориш английски, каталунски, баски. Този въпрос (б.р. – на какъв език въври комуникацията с футболистите) не е уважителен към мен, защото е лесно да го зададете, когато сме натрупали загуби. Играчите знаят идеално какво искам за всяка позиция. Говорим си индивидуално и целия отбор от първия ден до днес и винаги ще бъде така, докато съм тук“, заяви треньорът на „белите“.

„Нормално е, когато губим, да мисля за промени на системата. Всеки започва да мисли, че схемата и играчите не са правилни, но ние решаваме това. Моят фокус е върху тренировките, за да пренесем това, което тренираме и на терена. Нормално е моето виждане за играта да е различно. Моята работа е да накарам играчите да разберат какво искам от тях. Във всеки мачове сме имали моменти, в които показвахме много добър футбол, както и не толкова добър. Затова мачовете са по 90 минути. Няма значение дали водим, или изоставаме, нещата са еднакви и опитваме да показваме добър футбол, ще продължим да работим. Работа, работа, работя“, категоричен бе той.

„Нормално е когато нещата не вървят, феновете да са недоволни, както и президентът. Смятам, че работя добре и докато мога да работя добре и играчите разбират какво искам, ще продължа да работя. Вярвам в работа си и играчите си. Когато спечелим 4 поредни мача, ще ме питат дали ще подновя договорите си. Разбирам въпросите. Всеки ден е една възможност“, завърши Хосе Мари Бакеро.