Треньорът на Славия - Хосе Мари Бакеро, говори пред медиите преди утрешния двубой с Черно море на стадион „Александър Шаламанов“. За "белите" това ще е първо домакинство за новия сезон, след като досега отборът гостува на Етър, Ботев Враца и ЦСКА. Бакера разкри, че няма да може да използва новото попълнение Сибир Кейта, за когото е получено известие от предишния му отбор, че има да изтърпява наказание. 22-годишният малиец дойде това лято в Славия от елитния белгийски Ойпен.
 
„Утре е първият ни мач вкъщи и затова сме много нетърпеливи. Играем срещу отбор, който досега не е губил мач, в много добра форма е, знае как се вкарва голове. Затова трябва да работим много здраво, за да спечелим. Срещу ЦСКА играхме много организирано. Надявам се да продължим така и да го направим и срещу Черно море“, заяви легендата на Барселона. 
 
Бакеро разясни и ситуацията със завърналия се от "Камп Ноу" Мартин Георгиев, както и с новото попълнение Сибири Кейта.
 
"Мартин Георгиев тренира добре, наваксва с физическата подготовка, защото той не е водил подготовка с нас. Все още няма картотека от УЕФА и не можем да го използваме.
 
Не знаехме за наказанието на Сибири Кейта, всичко беше наред с трансфера, използвахме го, но получихме известие, че има наказание от отбора му в Белгия. Сега ще бъде наказан за 4 мача и няма да можем да го използваме. Известието, че е наказан дойде онзи ден или вчера. Това е животът и е възможност някой друг да играе. Ние сме екип“, обясни Бакеро.