Новият наставник на Славия, Хосе Мария Бакеро, беше официално представен на традиционната пресконференция преди старта на подготовката на "белите". Испанецът подчерта, че идва с идеята да превърне Славия в още по-професионален клуб, използвайки наученото в Барселона. 

„Благодаря на президента на Славия за посрещането. Това е клуб с големи традиции, клуб, който обича да работи с млади играчи. Имам представа за начина на игра на Славия. Когато президентът ми предложи тази възможност, си казах, че е време. В живота трябва да се използват тези шансове. Мисля, че с моя опит мога да помогна на тима да е конкурентен и да се представя на ниво. Искам да използвам методологията на Барселона за развитие на играчите. Това ме мотивира и затова съм тук. Искам да превърна Славия в още по-професионален клуб“, започна испанецът.

31 снимки

„Целта е да сме максимално професионални и да се конкурираме успешно с всички. Искам да се издигнем на по-високо ниво като индивидуалности и като колектив. Преди много години думата успех означаваше за мен да се подобряваш. Затова винаги ще искам от играчите да дават 100% във всеки дуел. Искам да пресъздадем методологията, която познавам за работа, за да изглежда тимът, както аз искам. Не трябва да забравяме и публиката, защото тя трябва да е доволна от представянето на Славия“.

„Трябва да разберем процесите на формиране. Целта е да изградим тези момчета като професионалисти. Трябва да сме спокойни и търпеливи към тях и лека-полека да ги интегрираме в мъжкия футбол, което не е лесно. Искаме самите млади футболисти да играят повече и постепенно да станат гръбнака на отбора“.

„Моят син демонстрира качества, за да се състезава в България. Щастлив съм, че е заедно с мен. Няма да имам различно отношение към сина в сравнение с другите играчи. Все пак съм щастлив, разбира се, той ми е син“.

„Изживяхме страхотни моменти с Христо Стоичков, той е истинска легенда, световна такава. Има много силен характер. Спокойно мога да го нарека истински приятел и извън терена“, завърши той.