Нападателят Данило Асприля се приближи до ЦСКА, след като преди няколко дни трансферът му на "Армията" беше по-скоро пропаднал, припомня „Мач Телеграф“ .

Самият колумбиец намекваше за подобен развой в свое интервю пред местно радио, в което обяви, че иска да се прибере в родината си и да играе за Индепендиенте Санта Фе. Впоследствие се оказа, че крилото е пробвал да финтира сегашния си клуб Бейтар Йерусалим.

Неговият израелски тим е на подготовка в България и лагерува в базата на футболната ни централа в Бояна, като Асприля е със състава. Той дори взе участие като резерва в контролата с Бдин Видин, играна в четвъртък вечерта и спечелена с 1:0.

В момента "червените" са в преговори с Бейтар, с които опитват да намалят исканата от израелците компенсация от 200 000 евро. Възможно е клубовете да се разберат за сума около 100-150 хиляди.

Под публикация в социалните мрежи пък привърженик на ЦСКА качи личен чат с Асприля, в който латиносът отговаря на въпрос категорично: „Аз ще се присъединя към ЦСКА“.

Миналата година по същото време също имаше вариант за трансфер на Асприля в ЦСКА, но Саша Илич не го одобри. Предвид силния си сезон в Израел, сега Асприля може да се е понравил на сръбския специалист.