Младият талант на Левски – Асен Митков даде интервю пред клубната телевизия на 26-кратните шампиони, в което говори за своето преминаване в тима, прехода от юношески към мъжки футбол и какво е научил от Станимир Стоилов, след идването на специалиста в клуба.

Полузащитникът сподели и какво обича да прави в свободното си време, като не пропусна да подчертае, че желае да вземе Купата на България с екипа на „сините“ още през този сезон.

Facebook.com
18 снимки

„Чувствам се много добре физически и съм мотивиран за втория етап от подготовката. Баща ми е потомствен левскар, но не ми е налагал мнението си никога, а пък майка ми не взима отношение, когато става въпрос за футбол. Когато Йончо Арсов, Петър Карачоров и Тодор Симов дойдоха да ме убедят, да премина в най-великия отбор в България, аз сам взех решението“, започна младокът.

„Не съм се притеснявал, когато Стоилов ме избра за титуляр в първите два мача от подготовката. Разликата между юношеския и мъжкия футбол обаче е изключително голяма. По-опитните ни помагат, благодарен съм им за това. Аз вярвах, че ще стигна до тук. Един футболист трябва да полага усилия, както на, така и извън терена“, продължи той.

„От идването на Станимир Стоилов научих много, той промени динамиката в играта ми. Няма опасност да се главозамая. Знам, че без божията помощ нищо няма да стане“.

„В свободното си време чета книги или прекарвам малко време в интернет. В момента чета на Ван Бастен автобиографията. За 2022-а си пожелавам здраве - за себе си и семейството ми. Пожелавам си също Купата на България. Аз също взех своя виртуален билет за мача с Марибор. Само Левски!“, завърши младият халф на „сините“.