Шефовете на Арда имат желание да задържат крилото Ел Мами Тетах в отбора. 21-годишният национал на Мавритания е под наем в Кърджали от турския елитен Аланияспор. Договорът за преотстъпване на играча е до края на сезона, но „сините“ са впечатлени от представянето на фланговия футболист, който през пролетния сезон записа 20 мача, 3 гола и 1 асистенция в efbet Лига.

Аланияспор в момента има нов старши треньор, който желае да види всички играчи, които са били отдавани под наем. Поради тази причина Тетах ще се върне в отбора, но ръководството на Арда ще проведе разговори за нов негов наем или за откупуването му. Кърджалийци са склонни да сключат подобна сделка.

start-photo.bg
70 снимки

След придобиването на правата на централния защитник Омар Сако по сходен начин, Арда продължава да бъде активен пазара. Сако беше взет под наем от австрийския елитен ЛАСК Линц и в последствие бе откупен. Интересното в случая е, че Сако преди това беше продаден от Берое на ЛАСК. Освен това, изтича наемът и на нападателя Ласана Н'Диайе, който е собственост на руския гранд ЦСКА Москва.

Още четирима основни играчи в Арда имат договори, които изтичат през лятото. Това са Алекс Петков, Александър Георгиев, Милен Желев и Иван Коконов. Първите двама със сигурност напускат отбора. Вероятността другите двама да останат на „Арена Арда“ също не е много голяма.

start-photo.bg
68 снимки

През зимния трансферен прозорец Алекс Петков бе харесан от гръцки елитен отбор, но трансферът му се провали поради нежеланието на тима да плати сума за неговите услуги. Защитникът също така е в полезрението на столичните Славия и Локомотив.