Арда победи украинския първодивизионен Олександрия с 3:1 в контролна футболна среща турския курорт Алания.

Кърджалийци не успяха да създадат почти нищо опасно в атака през първото полувреме, а в 29-ата минута получиха гол. След центриране от корнер от ляво централният защитник Касперс Дубра засече с глава за 1:0 за украинците.

Българите направиха много по-добро второ полувреме. Те изравниха още в 49-ата минута, когато резервата Жуниньо се възползва от грешка на вратаря на съперника Юрий Панкив и прати топката в мрежата.

Малко по-късно Олександрия пропусна страхотна възможност да поведе. Богдан Мишенко беше изведен сам срещу стража Васил Симеонов, преодоля го, но от десетина метра стреля покрай опразнената врата.

Арда отвърна с опасна атака, при която Спас Делев се измъкна сам срещу Панкив в пеналта и стреля, вратарят блокира с крак, но топката все пак премина зад него и влизаше в мрежата, когато притичалият Олександър Мелник изби от голлинията.

В последните 20 минути в игра за кърджалийци се появи каращият проби бразилски защитник Густаво Карбониери, който за последно през есента игра в Царско село, но беше освободен от софиянци.

В 73-ата минута българите стигнаха до пълен обрат. Делев беше спънат в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа.

Десетина минути преди края в игра за Арда влезе 14-годишният ляв бек Радослав Узунов.

Възпитаниците на Николай Киров решиха всичко две минути преди края. Делев отне топката в средата на терена, напредна на скорост от ляво, навлезе в наказателното поле и с отличен пас по тревата намери на чиста позиция Жуниньо, който от десетина метра засече в опразнената врата.

Олександрия можеше да направи загубата си по-почетна в самия край. Кирило Ковалец стреля от фаул от 20-ина метра, топката се отклони от стената, а след това и от лявата греда на вратата на Месут Юсуф.