Арда и Левски не се победиха, завършвайки 1:1 в Кърджали. Това бе исторически първи мач за домакините в efbet Лига, след като това бе първо домакинство на тима в шампионата. Именно ентусиазмът даде крила на възпитаниците на Николай Киров и още в първите минути на двубоя Иван Коконов даде аванс на отбора. В началото на второто полувреме Паулиньо възстанови равенството, но минути по-късно столичани останаха в намален състав след втори жълт и съответно червен картон за Ивайло Найденов.

94 снимки

Домакините стартираха агресивно, но първото положение бе за столичани. Още във 2-ата минута Здравко Димитров нахлу в наказателното поле и стреля под гредата, което принуди Васил Симеонов да избива решително в ъглов удар.

Веднага след това Спас Делев бе намерен в наказателното поле на столичани, но бе затворен умело от защитата на Левски.

В 8-ата минута Арда шокира Левски. След отлична атака през центъра, Спас Делев изведе Иван Коконов в наказателното поле. Крилото овладя и с точен удар в долния десен ъгъл откри резултата - 1:0.

Първите минути на двубоя минаха под диктовката на Арда. Домакините умело се възползваха от ентусиазма на публиката и успяха да притиснат съперника си. От своя страна "жълтите" в този мач опитаха постепенно да успокоят темпото и да спечелят контрола на топката.

Последваха активни минути за гостите, но това не водеше до положения пред Васил Симеонов. Такива създаваха Арда пред вратата на Николай михайлов. Спас Делев се пребори с Живко Атанасов. Нападателят стреля, но топката попадна в тялото на бранителя.

В 19-ата минута Живко Атанасов върна неразчетено кълбото към капитана на Левски, но стражът се намеси решително пред атакуващият го Иван Коконов. Началото на мача показа доста проблеми в състава на столичани, които не успяваха да се задържат по-дълго в пловината на Арда.

Малко след това Паулиньо бе намерен в наказателното поле. Крилото овладя и стреля, но изстрелът му премина над вратата.

В 23-ата минута след изпълнение на ъглов удар, Живко Атанасов стреля с глава в ръцете на Васил Симеонов.

Арда отговори мигновено. Домакините застрашиха вратата на Николай Михайлов след изпълнение на корнер. Емил Мартинов стреля с глава, но покрай десния страничен стълб.

Почивката за освежаване с вода дойде при атакуваща игра за Левски. Но столичани отново не намираха правилния подход към вратата на Васил Симеонов. Здравко Димитров нахлу в наказателното поле, но бе отлично блокиран от Пламен Крумов.

В 33-ата минута Арда поиска дузпа за нарушение на Ивайло Найденов срещу Иван Коконов. Спас Делев центрира в наказателното поле, след което защитникът на Левски и крилото на домакините имаха контакт помежду си, но главният съдия Станислав Тодоров не посочи бяата точка.

В следващите минути столичани се настаниха по-трайно в половината на Арда. Много активен в тези минути беше левия фланг, където действаше Здравко Димитров.

В 43-ата минута Спас Делев реши директно да стреля от пряк свободен удар, но Николай михайлов внимаваше и улови.

През това първо полувреме длъжници за Левски бяха Паулиньо и Станислав Иванов, които не търсеха топката, а Найджъл Робърта оставаше изолиран на въхра на атаката.

В добавеното време на първата част Здравко Димитров открадна една топка в средата на терена и изведе нидерландецът зад гърба за защитата на Арда, но изстрелът на нападателя попадна в ръцете на Васил Симеонов.

64 снимки

Домакините стартираха агресивно и втората част. Емил Мартинов проби отляво и нахлу в наказателното поле, но изстрелътна халфа бе много неточне и не застраши Николай Михайлов.

В 49-ата минута Левски възстанови равенството. Найджъл Робърта проби в наказателното поле и подаде към Паулиньо около точката за изпълнение на дузпа. Бразилецът овладя и с техничен удар в долния ляв ъгъл реализира.

Четири по-късно гостите останаха в намален състав. Получилият жълт картон през първото полувреме Ивайло Найденов бе декориран с втори за нарушение срещу Матеус Леони, при което остави столичани с 10 души.

От последвалият пряк свободен удар, Спас Делев стреля опасно на метър над напречната греда.

В 64-ата минута влезлият като резерва Ловре Кнежевич бе намерен отлично в наказателното поле, но изстрелът му с глава бе париран от Николай Михайлов, а след това хърватинът се сблъска с вратаря на Левски и извърши нарушение.

Пет по-късно Светослав Ковачев подаде красиво към Спас Делев в наказателното поле. Нападателят на Арда стреля и нацели напречната греда, но страничният рефер вдигна високо флага за засада.

В 71-ата минута крилото на домакините преодоля Матео Стаматов и Илия Юруков, навлезе навътре и стреля, но топката премина покрай вратата на Николай Михайлов.

Веднага след това Спас Делев получи на границата на наказателното поле, финтира съперник и стреля, след което кълбото профуча над напречната греда.

Домакините продължиха да притискат Левски, след което последва ножичен удар на Светослав Ковачев, но изстрелът бе слаб и капитанът на гостите улови без проблеми.

В 84-ата минута домакините можеше да излязат отново напред в резултата. Спас Делев центрира от фаул на далчената греда, където непокрития Емил Мартинов стреля, но покрай десния страничен стълб.

Левски отговори мигновено. Станислав Иванов изведе отлично Найджъл Робърта зад гърба на защитата. Нидерландецът напредна и копна над Васил Симеонов, но топката не влезе в мрежата, а мина покрай вратата.

До края на двубоя Арда опита да притисне столичани, но до нищо по-опасно пред вратата на Левски не се стигна.

1:0 Делев 8'
1:1 Паулиньо 48'
 
ЕТО И СЪСТВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:
 
АРДА: Васил Симеонов, Милен Стоев, Петко Ганев, Пламен Крумов, Деян Лозев, Емил Мартинов, Румен Руменов, Матеус Леони, Иван Коконов, Светослав Ковачев, Спас Делев
 
Треньор: Николай Киров
 
ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Тома Даске, Орлин Старокин, Илия Юруков, Стайн Спиерингс, Здравко Димитров, Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта
 
Треньор: Георги Тодоров

 
Гл. Съдия: Станислав Тодоров
Стадион: "Арена Арда", Кърджали