Арда приема Пирин Благоевград в двубой от 23-ия кръг на родната efbet Лига. Срещата на „Арена Арда“ в Кърджали стартира в 15:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

Домакините попаднаха в неприятна серия от три поредни загуби след подновяването на първенството и общо във всички турнири от края на миналата година, което доведе до освобождаването на треньора Александър Тунчев. Той бе заменен от добре познатия Николай Киров, но и той не успя да спаси отбора от поражение в ¼-финала в турнира за Sesame Купа на България срещу ЦСКА и отборът отпадна след поражение с 0:1 на „Васил Левски“.

След загубата Киров заяви, че е видял спаднало самочувствие в отбора, така че сега целта ще бъде да върне увереността на футболистите. Именно срещу Пирин това ще бъде перфектния момент, а и кърджалийци вече нямат право на повече грешки. Тимът изглежда, че ще се бори за седмата позиция, която дава право на плейоф за участие в турнира Лига на конференциите, а с победа днес тимът ще излезе именно седми. В момента Арда е девети с 31 точки, с две точки по-малко от седмия Ботев Пловдив.

Очаква се двама футболисти на дебютират днес срещу Пирин – десният бек Густаво Каскардо, който е добре познат у нас заради престоя си в Берое и може да започне като титуляр, както и централният защитник Феликс Ебоа Ебоа. Кадрови проблеми пред Киров с наказани или контузени играчи няма.

Пирин продължава да изпитва финансови затруднения, а в същото се бори и за елитния си статут на терена. Тимът заема 14-ата позиция с 19точки към момента. Миналата седмица „орлетата“ също отпаднаха от турнира за Купата, след като загубиха с 1:2 от Хебър в Пазарджик на четвъртфиналите.

Треньорът Олександър Бабич обаче ще трябва да се справя с някои трудности около състава. Наказани за тази среща са Христо Попадийн и Венцислав Бенгюзов. Добрата новина е, че след санкция, в тима се завръща плеймейкъра Аймен Суда. През миналата седмица Пирин привлече и централния защитник Виталис Ягодинскис, който вече дебютира при загубата от Хебър.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


15:00 часа | АРДА – ПИРИН БЛАГОЕВГРАД

efbet Лига, 23-и кръг

Главен съдия: Мартин Великов, град Варна

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали


Вероятни състави на двата отбора:

АРДА (4-2-3-1): Анатолий Господинов – Густаво Каскардо, Пламен Крачунов, Джалал Хюсеинов, Окезие Принц Ебенезер – Лъчезар Котев, Илия Юруков – Станислав Иванов, Абубакар Тунгара, Ел Мами Тетах – Тонислав Йорданов

Старши треньор: Николай Киров

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД (4-2-3-1): Максим Ковальов – Андрей Йорданов, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Асен Дончев - Арно Люзайадио, Аюб Абу – Данило Полонский, Аймен Суда, Иван Тасев – Юго Комано

Старши треньор: Олександър Бабич