Английското издание “The Stadium Business” обърна внимание на представения от ЦСКА проект за реконструкция на стадион „Българска армия“. Специализираният сайт е проследил внимателно пресконференцията на „червените“, на която бе показано новото съоръжение, което трябва да бъде готово през 2025 година.

Медията пише, че в последните две десетилетия е имало немалко проекти за стадиона в Борисовата градина, но сега нещата изглеждат пред строеж.

Освен това, екипът на изданието обръща внимание, че ЦСКА представя проекта за реконструкция точно на вековния юбилей на „Армията“, която при строежа си се е намирала в местност, наречена "Пустинята" - под името "АС-23".

Името "Българска армия" за стадиона на столичния гранд датира от 1990 година.

cska.bg
23 снимки

Ето какво пишат от “Тhe Stadium Business”:

"ЦСКА София, най-успешният футболен клуб в България, разкри планове за реконструкцията на стадион "Българска армия" в годината на стогодишнината на съоръжението.

Стадионът, открит за първи път през 1923 г., ще бъде преустроен и ще е част от стадионите на УЕФА 4-та категория, с оглед на домакинството на големи мачове на тима.

Плановете за реконструкцията бяха разкрити от ЦСКА, дружеството „Сердика спортни имоти“ и инженерната компаня IPA. Страните дадоха технически подробности и информация за финансирането на проекта, както и потенциалните ползи за широката общественост.

Въпреки това, не бяха разкрити детайли за обновения капацитет на стадиона, който към момента разполага с 23 000 места.

Дискусиите за реконструкцията на стадиона се водят от почти две десетилетия. През последните 100 години мястото е било реконструирано на няколко пъти, а през годините са излизали наяве редица проекти за стадиона с капацитет от 15 000 до 25 000 места.

start-photo.bg
30 снимки

Реконструираният стадион ще има модерна визия, съобразена с околната паркова среда. Ще бъде подобрен трафикът около Борисовата градина, за да стане мястото по-привлекателно за пешеходците и да се подобри изживяването на феновете.

От клуба заявиха още, че новата фасадна облицовка с органична форма, ще допринесе за подобряване на визуалното възприятие на съоръжението, както и неговата акустика.

Стадион "Българска армия" ще бъде покрит с козирка от материали, осигуряващи оптимална естествена слънчева светлина на терена, като се предвиждат високотехнологично осветление, озвучаване и множество видеоекрани. Иновативна система за отопление на терена ще позволи провеждането на мачове през цялата година".

ЦСКА представя проекта за реконструкция на "Българска Армия"

източник: start-photo.bg

"The Stadium Business" се описва като малък, но мощен екип, организиращ много уважавани конференции и събития в сектора на спорта и увлеченията. Интернет изданието е базирано в Съсекс и отразява различни новини около различните стадиони по света.