Интересът към 19-годишния талант на ЦСКА Валентин Антов все повече нараства. В мача с Лудогорец на 1 декември от 18:00 часа на "Армията" той ще бъде наблюдаван от представители на 3 отбора. 

Сред тях е елитен английски клуб, пише "Тема Спорт". Британският емисар ще заеме място във ВИП ложата на стадиона в Борисовата градина, а там ще има и съгледвачи от Германия и Русия.

Полузащитникът прикова вниманието на доста скаути със силните си игри в ЦСКА и младежкия национален отбор напоследък. Той бе наложен като титуляр от новия треньор на "червените" Милош Крушчич, след като при Люпко Петович получаваше много малко шансове за изява. 

Сега Антов е в най-силния си период и интересът към него става все по-сериозен. Той е бил наблюдаван от чужди клубове и по време на участието си за младежите срещу Полша (3:0) на 15 ноември. Освен от Англия аспирации към него има и от клубове с големи традиции в Германия и Русия. Техни представители ще пристигнат на "Армията" за двубоя с Лудогорец на 1 декември.

От ЦСКА вече са отхвърлили предложения за правата на Антов. "Червените" нямат намерение да се разделят със своя юноша и през зимната пауза в шампионата, освен ако не дойде много силна оферта. Той ще бъде наблюдаван и през пролетта, когато се очаква да получи повиквателна за баражите за европейското първенство в края на март.

Валентин Антов дебютира за ЦСКА под ръководството на Христо Янев едва на 14-годишна възраст, когато отборът бе във В група. При Любослав Пенев той бе използван като централен бранител, докато Крушчич го налага в халфовата линия.