Капитанът на ЦСКА Амос Юга се отличи с асистенция за ЦАР при загубата с 1:2 от  Гана в последния кръг на квалификациите за Купата на Африканските нации по футбол. Поражението сложи край на надеждите на Централноафриканска република да се класира за финалите на турнира. 

Юга започна като титуляр и в 25-а минута подаде на Луис Мафута, който откри резултата. 

Ганайците изравниха в 43-ата минута чрез Мохамед Кудус от Уест Хям, а две минути преди края на мача резервата Ернест Нуаме донесе победата на „черните звезди“. 

С този успех Гана завърши на първо място в квалификационната група с 12 точки и се класира за Купата на Африканските нации. ЦАР е трети и ще пропусне турнира.  

В другия мач от групата Ангола стигна до нулево равенство срещу Мадагаскар и завърши на второ място с 9 точки и също се класира за турнира за Купата на Африканските нации, който ще се проведе следващата година в Кот д'Ивоар. 

Танзания се класира за финалите за първи път от 2019 година след нулево равенство в последния си мач  от квалификациите срещу Алжир. 

Резултатът устройваше и двата отбора, като Алжир вече си бе осигурил класиране и завърши първи в групата с 16 точки, а Танзания остана на второто място с 8 точки, една повече от третия Уганда, който победи аутсайдера в групата Нигер с 2:0. 

Тунис подсигури класирането си за Купата на Африканските нации  с категорична победа с 3:0 над Ботсвана. 

Тунис поведе с автогол на Алфорд Велафи след час игра, а в заключителната част на мача две попадения добави резервата Юсеф Мксани. 

Категоричната победа прати Тунис на първото място в група J с равни точки и по-добра голова разлика от втория   Екваториална Гвинея, който вече си бе осигурил класиране за финалната фаза. / БТА